Search
Close this search box.
oliver-kahn

De 10 gekste keepers ooit

Veldspelers en keepers, het is een wereld van verschil. Of het nu bij de professionals, in de jeugd of bij de amateurs is: keepers zijn een geval apart. Hoog tijd voor een overzicht van de 10 gekste keepers!

10. David James

David James, een van de 10 gekste keepers
© Pro Shots

Deze oud-keeper van onder andere Liverpool en Manchester City wisselde uitstekende reddingen af met grote blunders. In zijn carrière had hij vaker een nieuw kapsel dan welke Premier League-speler dan ook. James verdiende met zijn 25-jarige loopbaan 20 miljoen pond, maar gaf in 2014 aan compleet blut te zijn. Dure kapper?

 

9. Robert Kidiaba

Robert Kidiaba
© Pro Shots

Deze Congolese keeper werd bekend op de Afrika Cup. Als zijn team scoorde deed hij een befaamde kontdans in de 16 meter. In een ander opmerkelijk moment deed hij een achterwaartse salto vlak voordat er een penalty werd genomen. Het pakte positief uit…

8. Manuel Neuer

Manuel Neuer
© Pro Shots

Neuer is ongetwijfeld de beste, maar ook gekste doelman van dit moment. Wekelijks komt hij zijn goal uit om de bal bij een middenvelder te bezorgen! Niet zo vreemd: zelf heeft de keeper ooit aangegeven dat hij als voetballer het vierde niveau van Duitsland aan zou kunnen.

7. Oliver Kahn

Oliver Kahn
© Pro Shots

Een paar jaar voordat Neuer het Duitse doel verdedigde, was er Oliver Kahn. De Duitser kon zijn tegenstanders en zelfs zijn teamgenoten helemaal gek maken. Schreeuwen met veel speeksel, karatetrappen en mensen vastpakken: Kahn deinsde voor weinig terug.

6. Stefan Postma

Stefan Postma
© Pro Shots

Deze voormalig doelman van ADO Den Haag werd vooral bekend door zijn activiteiten buiten het veld. Er lekte namelijk een filmpje van hem uit waarin hij met een dildo gepenetreerd werd door zijn vriendin! Het leidde tot een bekend liedje van Ajax-supporters…

 

 

5. José Luis Chilavert

Chilavert
© Pro Shots

Deze keeper stond bekend om zijn vele beledigingen richting politici, officials, scheidsrechters en journalisten. Daarnaast maakte hij vaak grove overtredingen en spuugde hij tegenstanders in het gezicht. Ook Chilavert scoorde vaak uit strafschoppen; hij maakte zelfs een keer een hattrick door drie penalty’s te benutten.

4. Michael Aerts

Michael Aarts
© Pro Shots

Deze kalende doelman van FC Den Bosch was voor niemand bang, maar had een ongezonde voorliefde voor cocaïne. Toen hij betrapt werd op snuiven kreeg hij 12 maanden schorsing, waarvan 9 voorwaardelijk. Zijn verslaving kostte hem (en Den Bosch) zelfs een miljoenentransfer naar Wolverhampton Wanderers, waar hij positief werd getest op het witte poeder. Ook in onderstaand filmpje komt Aerts niet helemaal helder over…

3. Jorge Campos

Jorge Campos.
© Pro Shots

Ook Campos is zo’n Zuid-Amerikaanse doelman die van scoren houdt. Hij maakte in zijn loopbaan 38 goals, maar staat misschien vooral bekend om zijn felgekleurde keepertenue’s!

2. Rogério Ceni

Rogerio Ceni, een van de 10 gekste keepers
© Pro Shots

Ceni had uitstekende reflexen en stond bekend als penaltykiller. Opmerkelijk was echter dat hij door zijn coach werd aangespoord te gaan scoren! De doelman pakte het ene na het andere record van scorende keeper. Hij maakte niet alleen doelpunten uit strafschoppen, maar ook uit vrije trappen. In zijn gehele loopbaan was hij goed voor 124(!) goals: 60 uit een vrije trap, 64 uit penalty’s.

1. René Hiquita

René Hiquita
© Youtube

Het mag geen verrassing heten dat deze knettergekke Colombiaanse doelman op nummer 1 staat. Zijn bekendste moment is ongetwijfeld de scorpion kick waarmee hij ooit een bal uit doel hield, maar ‘El Loco’ spoorde wel vaker niet. Net als Neuer hield Hiquita ervan ver uit zijn doel te dribbelen, alleen ging het bij hem wat vaker mis. Ook buiten het veld viel Hiquita op: zo was hij medeplichtig aan een ontvoering door drugsbaron Pablo Escobar, omdat hij 64.000 dollar losgeld had aangenomen. Zeven maanden na zijn celstraf zei hij daarover: “Ik ben een voetballer, ik weet niets van de wet.”

ook interessant

Nee, het verblijf van Maxime Lestienne bij PSV is nooit echt succesvol geweest. Dat had vooral te maken...

Nederland neemt het vanavond op tegen Kazachstan. Gregory van der Wiel verwoordde duidelijk waar het Nederlandse volk dat...

Bij het oefenduel tussen Ghana en Montenegro is ongetwijfeld één van de snelste penalty’s ooit gegeven. Al na...

Camp Nou blijft gewoon Camp Nou, maar Barcelona heeft wel besloten het tweede stadion van de stad te...

Karim Rekik zong bij de huldiging van PSV luidkeels over zichzelf en moest het al eerder ontgelden bij...

Barcelona moet op zoek naar een nieuwe trainer. Na afloop van de wedstrijd Barcelona – Atletico Madrid (1-1),...