Search
Close this search box.
Danny Blind

Danny Blind wordt bondscoach

De KNVB gaat aan lange termijn visie doen, Danny Blind lijkt de beoogde opvolger voor de nog aan te stellen Guus Hiddink. In de Telegraaf van vandaag staat dat Blind, de huidig assistent-bondscoach onder Louis van Gaal, de juiste ontwikkeling als trainer doormaakt om straks aan het hoofd van Oranje te staan.

Na het dienen onder Louis van Gaal en Guus Hiddink is hij volgens de KNVB de geschikte man om Nederland naar het WK in 2018 in Rusland te leiden. Deze constructie leek eerst weggelegd voor Ronald Koeman, maar deze bedankte voor een functie als assistent.

Danny Blind zal een nieuw contract tekenen voor 4 jaar, waarbij hij tot EK 2016 de functie van assistent-trainer onder Guus Hiddink vervult. Vanaf EK 2016 zal hij Hiddink opvolgen als hoofdtrainer. Daarnaast is het de bedoeling dat Guus Hiddink binnen de voetbalbond een andere functie gaat vervullen.

Dat Danny Blind zeer waarschijnlijk de trainer wordt van zijn zoon Daley moet volgens de KNVB geen probleem worden. Het zou voor Oranje wel uniek zijn zo’n vader-zoonrelatie tussen bondscoach en international.

ook interessant

het gaat misschien wat ver om te zeggen dat Wesley Sneijder zijn oude vorm weer terug heeft, maar...

Al bijna een miljoen keer bekeken op YouTube: een dikke straatvoetballer die op indrukwekkende wijze de bal hooghoudt....

De snelste man op aarde, Usain Bolt, is vol lof over het doelpunt waarmee Real-Madrid-speler Gareth Bale de...

Riechedly Bazoer verruilde PSV in 2012 voor Ajax, maar liet Eindhoven niet voorgoed achter zich. Zijn mooie vriendinnetje Annabel...

Het moet raar lopen als Rafael van der Vaart, Sabia Engizek en Sylvie Meis ook in 2016 niet...

Ten Hag verhuisde met zijn gezin naar Engeland. Maar wie is de grote liefde van de voetbaltrainer eigenlijk?...