Search
Close this search box.
Danny Blind

Danny Blind wordt bondscoach

De KNVB gaat aan lange termijn visie doen, Danny Blind lijkt de beoogde opvolger voor de nog aan te stellen Guus Hiddink. In de Telegraaf van vandaag staat dat Blind, de huidig assistent-bondscoach onder Louis van Gaal, de juiste ontwikkeling als trainer doormaakt om straks aan het hoofd van Oranje te staan.

Na het dienen onder Louis van Gaal en Guus Hiddink is hij volgens de KNVB de geschikte man om Nederland naar het WK in 2018 in Rusland te leiden. Deze constructie leek eerst weggelegd voor Ronald Koeman, maar deze bedankte voor een functie als assistent.

Danny Blind zal een nieuw contract tekenen voor 4 jaar, waarbij hij tot EK 2016 de functie van assistent-trainer onder Guus Hiddink vervult. Vanaf EK 2016 zal hij Hiddink opvolgen als hoofdtrainer. Daarnaast is het de bedoeling dat Guus Hiddink binnen de voetbalbond een andere functie gaat vervullen.

Dat Danny Blind zeer waarschijnlijk de trainer wordt van zijn zoon Daley moet volgens de KNVB geen probleem worden. Het zou voor Oranje wel uniek zijn zo’n vader-zoonrelatie tussen bondscoach en international.

ook interessant

Barcelona gaat weer terug naar de basics met het nieuwe thuisshirt. En dat is maar goed ook, want...

Zoals we gisteren al meldden gaat Ronald Koeman zich inzetten voor groentemerk HAK. Dat nieuws zorgde natuurlijk voor...

De Engelse bondscoach Roy Hodgson is streng tijdens het EK: vrouwen en vriendinnen van spelers zijn de komende...

Voor Pep Guardiola kwam de bloedige aanslag in de Manchester Arena wel heel dichtbij. Zijn vrouw en dochters...

Weet je nog, het weerzinwekkende spandoek waarmee een aantal overijverige Standard Luik-fans afgelopen seizoen hun onvrede over middenvelder Steven...

Drie Nederlandse toptalenten maken kans op de golden boy award, de prijs voor het grootste talent van de...