Search
Close this search box.
verdriet-bij-vi

Verdriet in VI: “Dan zie je daar een jongetje dat z’n moeder kwijt is”

Het is meestal één en al grappen en grollen in Voetbal Inside, maar de heren stond het huilen gisteravond nader dan het lachen. Dat had natuurlijk alles te maken met de plotselinge dood van René van der Gijp’s levenspartner, Daniëlle Sijthoff. De uitzending was om die reden een halfuur ingekort en René uiteraard afwezig.

Hans Kraay jr. en Johan Derksen, beiden aan tafel, hadden de oud-voetballer en analist thuis bezocht en troffen daar een verslagen Van der Gijp aan.

“Zijn zoontje had hem uit bed gebeld en die had zijn moeder niet wakker kunnen krijgen”, vertelde Derksen. “Hij was in paniek geraakt, maar wel nog zo scherp geweest om 112 te bellen. Toen René daar arriveerde stonden er al twee ziekenauto’s en werd ze gereanimeerd. Later bleek dat ze al uren dood was, dus ze is vroeg in de nacht overleden.”

Van der Gijp woonde niet samen met Daniëlle en hun zoontje, maar had de avond daarvoor nog wel met haar gegeten en RTL Late Night gekeken. “Toen was er nog niks aan de hand. Vanochtend kwam die en toen was ze overleden”, aldus een geëmotioneerde Derksen.

Ook Kraay had René bezocht. “Dan zie je op de oprit een jongetje van 14 staan,  Nicky, die in één keer z’n moeder kwijt is”, sprak de verslaggever. “René kan goed relativeren, maar ik heb daar drie kwartier met hem gezeten en hij zei alleen maar: ‘Jezus Hansie, 46. Jezus’. En wat maken wij ons dan druk om kijkcijfers, of dat je vrouw wel of niet leuk tegen je doet.”

Wilfred Genee voegde nog toe dat de uitzending eigenlijk niet door zou gaan, maar dat Van der Gijp er op stond dat in VI gewoon gepraat werd over de gebeurtenis.

ook interessant

Of het waar is weten we niet, maar volgens het Italiaanse Tuttosport zou Clarence Seedorf, de kersverse trainer...

Is het nou competitievervalsing of niet? De ene zegt van wel de andere van niet. Marco Boogers zwengelde...

Het mag geen verrassing heten dat United-sluitpost David de Gea een appetijtelijke vriendin heeft (ik bedoel, welke voetballer...

Een tijdje zag je voetballers in reclames voor online casino’s. Waarom is dat nu niet meer zo? Nadat...

Velen hebben de afgelopen weken gesproken over Johan Cruijff, maar Willem van Hanegem hield zich op de achtergrond....

Terwijl hun naamgenoot het Spaans benauwd krijgt, gaat EA Sports gewoon vrolijk door met het ontwikkelen van FIFA 16. Mét revolutionaire verandering, want...