Search
Close this search box.

Dafne Schippers is woedend op oud-hockeyer Brinkman

Atlete Dafne Schippers heeft woedend gereageerd op een column van voormalig hockeyer Jacques Brinkman in De Telegraaf. Volgens Schippers is hij veel en veel te ver te gaan door openlijk haar prestaties in twijfel te trekken en het woord doping eraan te linken.

“Mij totaal ongegrond beschuldigen van dopinggebruik. Misselijkmakend!”, reageert Schippers op Twitter.

https://twitter.com/dafneschippers/status/930458770471292930?ref_src=twsrc%5Etfw

Brinkman schreef in zijn column: “De prestaties van Dafne Schippers zijn voer voor twijfels. Hoe kan het dat je in nog geen drie maanden tijd van een meerkampster naar sprintster de derde tijd aller tijden loopt op de 200 meter? Slechts 0,01 seconde langzamer dan dopingzondaar Marion Jones. En dan zijn daar nog de puistjes in haar gezicht die in verband worden gebracht met het gebruik van doping.”

Daarop reageerde de 200 meter specialiste: “Jacques Brinkman, als voormalig topsporter zou je beter moeten weten. Acne is helaas genetisch en die prestaties/talent komen inderdaad zelden voor… Bij jou in elk geval ver te zoeken op journalistiek gebied.”

Brinkman is zich echter van geen kwaad bewust: “Ik beschuldig je helemaal niet van dopinggebruik. Goed lezen”, zegt hij op Twitter. “Voer voor twijfels. Niet bij mij, maar lees de artikelen over jouw prestaties. Die heb ik niet geschreven.”

ook interessant

Rafael van der Vaart maakte ooit naam als voetballer van onder meer Ajax, Tottenham Hotspur en Real Madrid....

Tijdens het WK wielrennen in het Noorse Bergen is gisteren een zware crash geweest bij de wedstrijd van...

Max Verstappen speelt in een vandaag gelanceerde campagne ‘Energy to Perform’ de hoofdrol als Formule 1 held. De...

In Barcelona is vandaag, heel toepasselijk op 14-9, begonnen aan de bouw van het Estadi Johan Cruyff. Dat...

In het boek van Wesley Sneijder staat lang niet alles. Zo heeft hij naast Xess Xava nóg een...

Andrés Iniesta. Die naam zal Oranje-fans de rillingen geven. Hoewel de kwaliteiten van de Spanjaard onmiskenbaar zijn, maakte...