Search
Close this search box.

Cruijff’s dochter reikt Johan Cruijff-schaal uit

De wedstrijd om de Johan Cruijff-schaal van zondag is nu al zwaarbeladen: het is immers de eerste editie na het overlijden van de naamgever van de prijs.

Rondom het duel tussen Feyenoord en PSV wordt uitgebreid stilgestaan bij Cruijff, die in maart overleed aan de gevolgen van longkanker. Ook de uitreiking heeft een speciaal tintje: Susila, de dochter van de voetballegende, reikt de eerste trofee van het seizoen uit.

“Het Nederlandse voetbal heeft met enorm veel respect en waardering het leven van mijn vader herdacht. Zondag wordt een bijzondere dag”, zegt Susila, die zelf werkzaam is voor de foundation van haar vader. “Ik hoop dat de Johan Cruijff Schaal symbool blijft staan voor wat mijn vader binnen en buiten de lijnen van het veld heeft betekend.”

Landskampioen PSV en bekerwinnaar Feyenoord trappen zondag om 18:00 af in de Amsterdam ArenA.

ook interessant

We hebben FOX Sports-verslaggeefster Helene Hendriks hoog zitten, maar de bevallige presentatrice ging dit weekend even flink de...

Een aantal hooligans van Ajax zijn vanmiddag op de vuist gegaan met Italiaanse demonstranten. De beelden van de...

In de zomerstop is blikken we terug op wat memorabele berichten uit het verleden. En dit, dit was...

Profvoetballers en overgewicht, het is een combinatie die je zelden ziet. Extra opvallend dus wanneer een voetballer zich...

Het leek erop dat Fulham-aanvaller Bryan Ruiz naar Real Betis zou verkassen maar wellicht komt het daar toch...

Diego Maradona doet er alles aan om Luis Suárez te verdedigen na zijn beet tegen Chiellini. Hij spaart...