Search
Close this search box.

Cruijff: “Ik sta 2-0 voor”

Het is alweer even geleden dat de voetbalwereld opgeschrikt werd door het nieuws dat Johan Cruijff ernstig ziek is. De legendarische nummer 14 lijdt aan longkanker. Het gaat echter goed met Nederlands’ beste voetballer aller tijden, zo schrijft Cruijff op de website van zijn Foundation.

“Na verschillende medische behandelingen kan ik zeggen dat de resultaten erg positief zijn”, laat hij de wereld weten. “Met dank aan het uitstekende werk van de doktoren, de warmte van de mensen en mijn positieve mentaliteit.”

En Cruijff zou Cruijff niet zijn als hij er geen voetbalmetafoor bijpakte om zijn strijd te beschrijven. “Momenteel heb ik het gevoel dat ik in de eerste helft met 2-0 voor sta. Maar de wedstrijd is nog niet voorbij. Toch weet ik zeker dat ik uiteindelijk ga winnen”, zijn de mooie woorden van de voetballegende.

ook interessant

Om Tom Egbers kun je niet heen als je van voetbal houdt. Benieuwd naar zijn gezinssituatie? Dit zijn...

In- en intriest nieuws uit Irak, waar een supportersclub van Real Madrid is aangevallen door terroristen met machinegeweren. Spaanse...

Het leven van een Ajax-dame gaat niet over rozen. Zo meldde aanvaller Desiree van Lunteren gisteren dat ze...

De beelden van de Duitse bondscoach Joachim Löw, waarbij hij z’n hand bij zijn kont en balzak houdt...

De Olympische Winterspelen zijn een paar dagen onderweg, dus tijd om de balans op te maken. Nee, we...

Een opvallende uitspraak van René van der Gijp in Voetbal International. De flamboyante voetbalanalist denkt dat bondscoach Guus Hiddink tijdens...