Search
Close this search box.

Cruijff: “Ik sta 2-0 voor”

Het is alweer even geleden dat de voetbalwereld opgeschrikt werd door het nieuws dat Johan Cruijff ernstig ziek is. De legendarische nummer 14 lijdt aan longkanker. Het gaat echter goed met Nederlands’ beste voetballer aller tijden, zo schrijft Cruijff op de website van zijn Foundation.

“Na verschillende medische behandelingen kan ik zeggen dat de resultaten erg positief zijn”, laat hij de wereld weten. “Met dank aan het uitstekende werk van de doktoren, de warmte van de mensen en mijn positieve mentaliteit.”

En Cruijff zou Cruijff niet zijn als hij er geen voetbalmetafoor bijpakte om zijn strijd te beschrijven. “Momenteel heb ik het gevoel dat ik in de eerste helft met 2-0 voor sta. Maar de wedstrijd is nog niet voorbij. Toch weet ik zeker dat ik uiteindelijk ga winnen”, zijn de mooie woorden van de voetballegende.

ook interessant

Een Braziliaans tv-station blies het aloude lootjestrekken nieuw leven in, door lokale beroemdheden te vragen om elkaar kerstpresentjes...

De ene speler staat bekend om zijn verfijnde traptechniek, de andere vooral om zijn kracht. Dat laatste is...

Dat prins Harry niet de eerste liefde van Meghan Markle was weten we langer dan vandaag. De Suits-actrice...

Het was een bijzonder beeld: Cristiano Ronaldo die onder het oog van de camera een microfoon uit de...

Er is geen ontkomen aan: 2016 was een rotjaar. Onze legendarische nummer 14, de beste voetballer die Nederland...

Veel voetballiefhebbers baalden flink toen Radamel Falcao afgelopen week ernstig geblesseerd raakte. De sterspits van Colombia zou door...