Search
Close this search box.
Cruijff heeft eerste zes behandelingen gehad

Johan Cruijff overleden

Johan Cruijff heeft de strijd tegen longkanker verloren. De legendarische nummer 14 is op 68-jarige leeftijd overleden, zo meldt de officiële website van zijn foundation.

Het nieuws komt als een zeer schokkende verrassing, omdat de oud-voetballer onlangs nog liet weten dat het goed met hem ging. “Momenteel heb ik het gevoel dat ik in de eerste helft met 2-0 voor sta”, schreef hij destijds op zijn eigen website. “Maar de wedstrijd is nog niet voorbij. Toch weet ik zeker dat ik uiteindelijk ga winnen.”

Cruijff verscheen deze maand nog in het openbaar: hij bezocht Formule 1-coureur Max Verstappen in Barcelona. De Amsterdammer had toen net zes zware behandelingen aan zijn ziekte achter de rug. “Na zo’n week probeer ik weer in vorm te geraken. Veel wandelen, veel dit, veel dat”, sprak de voetballegende tijdens die ontmoeting.

De beste Nederlandse voetballer aller tijden kende een rijke carrière, waarin hij uitgroeide tot legende van zowel Ajax als FC Barcelona en een WK-finale speelde. Ook boekte hij successen als coach van Barca.

ook interessant

Er doken geregeld foto’s op van Sylvie in intieme poses met een mysterieuze man, maar Duitse media denken...

Dit moet wel het meest briljante Halloween-kostuum van dit jaar zijn. Een Amerikaanse man die zijn been verloor...

Mario Balotelli heeft zichzelf weer flink in de nesten gewerkt. Het enfant terrible plaatste een foto op Instagram...

Ana Maria Markovic is waarschijnlijk de knapste profvoetbalsters ooit. Maak kennis met deze Kroatische beauty....

Nadat Feyenoord met een klinkende overwinning op Heracles de titel veiligstelde, wilde Jan Boskamp de Kuip verlaten. Dat...

We kennen Hugo de Jonge al langer als vicepremier (die schoenen zijn moeilijk te missen), maar sinds de...