Search
Close this search box.
Nigeria

Competitievervalsing als nooit tevoren

De Nigeriaanse voetbalbond heeft vier amateurclubs voorlopig geschorst na nogal vreemde praktijken dit weekend. De vier clubs waren betrokken in een wel erg opzichtig geval van wedstrijdvervalsing. Maandag eindigden twee wedstrijden in 79-0 en 67-0.

Police Machine FC en Plateau United Feeders speelden de play-offs om promotie naar de Nigeriaanse derde klasse, het laagste niveau van het profvoetbal. Allebei hadden ze hun eerste wedstrijd met 2-0 gewonnen. Het onderlinge duel was in een 0-0 gelijkspel geëindigd. Als ze allebei ook hun laatste wedstrijd zouden winnen, zou het op het doelsaldo aankomen. Police Machine won met 67-0 (rust: 6-0) van Babayaro FC, maar dat bleek onvoldoende. Plateau United had Akurba FC namelijk met 79-0 verslagen, terwijl het aan de rust nog maar 7-0 was. In de tweede periode scoorde Plateau United iedere 40 seconden een doelpunt.

De resultaten werden echter onmiddellijk geschrapt door de Nigeriaanse bond. Zoiets hadden ze nog nooit eerder meegemaakt. “Het is duidelijk dat er een afspraak tussen de clubs was. Of daar ook geld mee gemoeid was, kunnen we nog niet zeggen. Er loopt een onderzoek”, verklaarde een woordvoerder. “We zijn hier door geschokt. Allen die hieraan meewerkten, spelers, scheidsrechters, trainers en omkadering, riskeren een flinke sanctie.”

ook interessant

Robin van Persie was gisteren zeer kritisch op analist en oud-ploeggenoot Pierre van Hooijdonk. Van Hooijdonk schreef eerder...

Diego Costa viel afgelopen weekend geblesseerd uit in de kampioenswedstrijd van Atletico Madrid, maar wil alles op alles...

Louis van Gaal zal blij zijn dat hij van Hans Kraay jr. af is, zo getuige bovenstaande foto....

We zijn het alweer bijna vergeten, maar Christian Eriksen verliet deze zomer Ajax voor Tottenham Hotspur. De Deen...

Misschien is het een vroege conclusie, maar het gaat wederom niet lekker met de Nederlandse ploegen in Europa....

Waar het op de dames aankomt, is Jos Verstappen net zo wispelturig als zijn zoon Max. Wisten we...