Search
Close this search box.
Colombia woest op NOS om cocaïne-opmerkingen

Colombia woest op NOS om cocaïne-opmerkingen

De WK-verslaggeving van de NOS verloopt allerminst vlekkeloos. Kijkers ergeren zich groen en geel aan commentator Frank Snoeks, men vraagt zich af waar de vrouwelijke analytici zijn en nu heeft de zender zelfs heel Colombia op de kast gejaagd.

Aanleiding zijn uitspraken van huis-analist Hugo Borst, die enigszins generaliserende opmerkingen over het Zuid-Amerikaanse land maakte. “Escobar heeft overal cocaïne begraven”, vertelde de journalist, die duidelijk alle seizoenen Narcos heeft gezien. “Zo hebben alle Colombianen waarschijnlijk allemaal wat zakjes cocaïne in de achtertuin. In Rotterdam weten we alles over de Colombiaanse cocaïne.”

De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb, ook in de studio aanwezig, deed tevens een duit in het zakje. Hij stelde dat de toeschouwers waarschijnlijk jaren hebben gespaard voor een kaartje, omdat Colombia zo’n arm land is.

De beelden van de uitspraken werden op Facebook verspreid door de Colombiaanse Amelia Maduro en zijn al duizenden keren bekeken. “Er is zoveel meer dan cocaïne in Colombia. Verdiep je eens wat meer in ons, wees professioneel en toon respect!” schrijft ze erbij. Tja, daar zit wel wat in.

https://www.facebook.com/amelia.maduro.54/videos/420978981751711/

ook interessant

Vivianne Miedema geldt als de absolute ster van het Nederlands dameselftal, maar zit niet lekker in haar vel. De...

Het idee om de Formule 1 terug naar Nederland (Zandvoort) te halen is haalbaar. Dat is gebleken uit...

Na Ajax, heeft ook PSV de nieuwe shirts gepresenteerd. 20 jaar lang was Nike de kledingsponsor, maar vanaf komend...

Het is die tijd van het jaar: Hunkemöller heeft Sylvie Meis weer zover gekregen om zich in de...

Clubliefde gaat soms ver. Heel ver. Het vriendinnetje van een Arsenal-fan moest eerst een heus examen afleggen alvorens hij...

Nee, we zijn nog lang niet uitgepraat over de knotsgekke Champions League-finale van zaterdag. Zo eist een Egyptische...