Search
Close this search box.
Sanders en Cocu

‘Cocu moet strenger worden’

De clubleiding van PSV geeft toe dat er in het afgelopen seizoen de nodige zaken misgegaan zijn. PSV werd vierde in de competitie maar wil volgend jaar zeker weer voor de titel gaan: “Komend seizoen moeten we zeker voor de titel gaan”, zegt Tiny Sanders. De belangrijkste aandachtspunten zijn een aanpassing van de technische staf, het toevoegen van routine aan de selectie en het aanscherpen van de discipline in de jeugdige groep.

Sanders geeft aan dat vooral dat laatste een belangrijk punt is: “Een aantal punten is niet goed gegaan. We vinden dat de technische staf het naar behoren heeft gedaan, maar dat betekent niet dat we volgend seizoen precies hetzelfde willen. In de evaluatie zijn we tot de slotsom gekomen dat deze technische staf met deze spelers minder een appèl op de eigen verantwoordelijkheid moet doen.”

“Phillip was natuurlijk het prototype van een speler die dat zelf wel had. Phillip heeft bij deze groep méér een appèl op de eigen verantwoordelijkheid gedaan dan hij dat in de jeugd deed. Uiteindelijk bleek het toch gewoon jeugd te zijn. Dus zullen bepaalde zaken weer dwingend worden voorgeschreven en minder uitzonderingen op regels worden gemaakt. Cocu zegt zelf ook geleerd te hebben dat dingen anders moeten.”

ook interessant

Jonathan de Guzman was vaste prik in de Oranje-selectie van Louis van Gaal, maar de laatste tijd gaat...

Roda JC heeft trainer Ruud Brood ontslagen. Dat staat te lezen op de website van de Limburgse voetbalclub....

“Wat Wesley Sneijder kan dat kan ik ook.”, moet Jack Wilshere hebben gedacht toen hij tijdens de huldiging...

Als je toevallig miljonair én voetbalfan bent, vind je dit misschien interessant. Danny, de weduwe van Johan Cruijff,...

Het is de Rode Duivels vanavond niet gelukt hun favorietenrol op het EK waar te maken. Een tactisch...

Louis van Gaal heeft Engeland met een opvallende uitspraak weer behoorlijk op stelten gezet. De coach vraagt namelijk...