Search
Close this search box.
Alles over Chuba Akpom

Salaris, fraude en rijden onder invloed: alles over Chuba Apkom

Ajax legde meer dan twaalf miljoen euro op tafel voor reservespits Chuba Akpom. De Engelsman gaat de concurrentiestrijd aan met Brian Brobbey. Over zijn vriendin en jeugdzondes: dit is alles wat je moet weten van Chuba Akpom.

In het kort:

De afkomst van Chuba Akpom

Laten we beginnen met de afkomst van de aanvaller. Chuba Akpom is de zoon van twee Nigeriaanse ouders: zijn vader Azu Akpom en zijn moeder Patience Akpom. Chuba is echter in Engeland geboren, doordat zijn ouders naar dat land zijn verhuisd. Zelf heeft Chuba Akpom een dubbele nationaliteit. In zijn jeugd koos hij er echter voor om jeugdinterlands voor Engeland te spelen. Nadat hij nooit voor de echte nationale ploeg van Engeland werd opgeroepen, besloot hij in 2019 toch te kiezen voor Nigeria. Pijnlijk detail: de bondscoach van Nigeria heeft hem sindsdien ook nooit opgeroepen.

Chuba Akpom is van Nigeriaanse en Engelse afkomst
© Instagram: @Cakpom

De vriendin van Chuba Akpom

Scoren is, op afgelopen seizoen na, altijd al een dingetje geweest voor Akpom, maar ook in de liefde lijkt hij nog niet erg gelukkig. Het lijkt er sterk op dat Chuba Akpom op dit moment geen vriendin heeft. Sowieso weet hij zijn liefdesleven uitstekend buiten de publiciteit te houden. CelebsCouples weet te melden dat hij één keer eerder een relatie heeft gehad (waar hij tevens een zoon aan over heeft gehouden), maar dat hij nu alweer enige tijd vrijgezel is. Ook op zijn sociale media is niets te vinden over een mogelijke relatie.

Chuba Akpom heeft geen vriendin, maar wel een zoon
© Instagram: @Cakpom

Salaris van Akpom is 1,6 miljoen euro

Het exacte bedrag dat Chuba Akpom opstrijkt in Amsterdam is niet bekend. Toch zijn er wel cijfers beschikbaar waardoor we een goede inschatting kunnen maken. Bij Middlesbrough verdiende de spits volgens het lokale medium The Hartlepool Mail 1,6 miljoen euro per jaar. Het is aannemelijk dat hij bij Ajax een vergelijkbaar bedrag verdient, eventueel zelfs iets meer. Daarmee is hij ook direct een van de beter verdienende spelers in de selectie van Ajax.

Chuba Akpom verdient circa 1,6 miljoen euro per jaar bij Ajax
© Instagram: @Cakpom

Akpom met alcohol achter het stuur

Wist je ook dat Chuba Akpom ooit verongelukt is nadat hij met alcohol op achter het stuur stapte? In zijn tijd bij Arsenal reed hij op 22-jarige leeftijd zijn Range Rover van zo’n 70.000 euro in de hekken. Hij werd door de politie meegenomen naar het bureau om een blaastest te doen. Daar bleek hij met te veel alcohol op achter het stuur te zijn gekropen. Later gaf hij toe op een feest in Watford meer wodka te hebben gedronken dan wettelijk is toegestaan bij het rijden. Hij kreeg daarvoor een boete van ruim tienduizend euro en een rijontzegging van 17 maanden.

Chuba Akpom heeft een ongeluk veroorzaakt met alcohol op achter het stuur
© Instagram: @Cakpom

Vader van Akpom is een fraudeur

Tot slot nog één sappig feitje, of eigenlijk meer over zijn vader. Azu Akpom heeft zich schuldig gemaakt aan het verstrekken van valse geboorteaktes aan Afrikaanse fraudeurs. Hij was onderdeel van een team dat in twintig jaar tijd minstens 4,5 miljoen euro winst had gemaakt met hun illegale praktijken. Het ging om valse identiteitskaarten voor kinderen. Zelf ontkende Azu alle betrokkenheid, maar het sms-verkeer van zijn telefoon bleek voldoende bewijs te bevatten dat hij wel schuldig was. Dat kwam Azu op een gevangenisstraf te staan. Nu maar hopen dat de leeftijd van Chuba wél gewoon klopt.

Azu Akpom, de van der Chuba, heeft vastgezeten voor fraude
© Instagram: @Cakpom

ook interessant

Dit is is ‘m dan: de racist die afgelopen week een banaan naar Dani Alves gooide. De supporter...

Novak Djokovic zal zich bepaald niet populair hebben gemaakt in de vrouwelijke tenniswereld met wat vreemde opmerkingen op...

Wilfried Zaha dacht in 2013 een mooie overstap te maken van Crystal Palace naar Manchester United, maar dat...

Paul Bosvelt, de assistent-bondscoach van Fred Grim bij Jong Oranje, is in de nacht van maandag op dinsdag...

Heftige uitspraken van de Oekraïense veiligheidsdienst, die eind mei een Fransman oppakten met snode plannen. De onverlaat werd...

Georgina Verbaan is zonder enige twijfel een van de knapste actrices van Nederland. Zo’n beeldschone dame moet wel...