Search
Close this search box.

‘Chinese voetbalclub veroorzaakt auto-ongelukken’

Een bijzonder verhaal in de Aziatische Champions league. Volgens Shanghai SIPG-trainer André Villas-Boas veroorzaakte tegenstander Guangzhou Evergrande namelijk meerdere ongelukken op de weg van Shanghai naar het stadion.

De Portugese trainer stelt: “Dezelfde twee auto’s botsten op de weg naar het stadion drie keer op elkaar. Dit is het probleem hier. Deze club kan alles doen, zelfs auto-ongelukken veroorzaken.”

Mads Davidsen, technisch directeur van SIPG, maakte via Twitter melding van zelfs vijf ongelukken. ,,Een bizarre nacht op meerdere fronten.”

Overiges won Shanghai SIPG uiteindelijk na penalty’s van Guangzhou Evergrande, terwijl het thuisduel met 4-0 gewonnen was. Evergrande maakte deze achterstand echter goed in de reguliere speeltijd en  omdat het na 120 minuten 5-1 stond(en uitdoelpunten niet dubbel tellen) moesten penalty’s de beslissing brengen.

De wraak daarin was bitterzoet vond Villas Boas. “Dit is de grootste overwinning ooit voor SIPG. Tegen een club die de Aziatische voetbalbond in zijn zak heeft. De scheidsrechter was ook vanavond weer op de hand van Guangzhou. We kregen twee bizarre rode kaarten en moesten de strafschoppen nemen voor het vak met de thuisfans.”

ook interessant

Owen Wijndal werd in de zomer van 2022 voor tien miljoen euro opgepikt door Ajax bij AZ. In...

Het is een bekend recept: men neme een jongen die ietwat op een bekende voetballer lijkt en doet...

Het leek zo spontaan: alle voetballers die afgelopen week met een banaan op de foto gingen tegen rasicme....

Vrijwel iedereen was deze week vol lof over Ajax, dat dinsdagavond in de ArenA op overtuigende wijze van...

De vertraging bij de bouw van de stadions voor het wereldkampioenschap in Brazilië leidt tot onduidelijkheid over het...

Voetbal en casino’s zijn twee werelden die op het eerste gezicht weinig met elkaar te maken hebben. Toch...