Search
Close this search box.
Davy KLaassen

Chinese sponsor wordt gelinkt aan twee eredivisieclubs

Het Chinese bedrijf Huawei is met twee Nederlandse clubs is gesprek over een mogelijke sponsorovereenkomst. Het zou gaan om Ajax en Vitesse.

“We zijn met een aantal Nederlandse voetbalclubs in gesprek, en sponsoring is daarbij een optie”, geeft woordvoerder Richard Spaans van Huawei toe. “We willen onze naamsbekendheid vergroten bij de Nederlandse consumenten.” Het bedrijf zou ook met diverse Nederlandse voetbalclubs in gesprek zijn over de aanleg van wifi-netwerken in en rondom de stadions.

In Nederland is Huawei nog een vrij onbekende naam. Het is wereldwijd gezien echter een gigant aan het worden, met een jaaromzet van $35 miljard in 2012 ($18,6 miljard over de eerste helft van 2013) en met inmiddels 450 werknemers in Nederland. Huawei maakt inmiddels al vele smartphones, en gebruikt daarbij veel ’eigen componenten’. “Daardoor kunnen wij scherpe prijzen aanbieden”, stelt Spaans.

Ze willen in Nederland de concurrentie aangaan met Samsung en Apple. Een sponsorschap met een van beide genoemde clubs zou daar een aanzet voor kunnen zijn.

ook interessant

Na de miraculeuze ontsnapping bij Schalke 04 zul je vandaag weinig Ajacieden tegenkomen zonder glimlach op hun gezicht....

Niet Thiago Silva, niet Mats Hummels, maar onze eigen Stefan de Vrij was de beste verdediger op het...

Begint het alweer te kriebelen, racefan? Je zult nog even geduld moeten hebben. Tot eind maart, om precies...

Het is Sven Kramer opnieuw niet gelukt een gouden medaille te pakken op de 10 kilometer. De schaatser...

Het leek zo spontaan: alle voetballers die afgelopen week met een banaan op de foto gingen tegen rasicme....

Een bizar bericht uit Frankrijk: verdediger Antoine Conte is vandaag gearresteerd omdat hij een man met een honkbalknuppel te...