Search
Close this search box.
Champions League onderzoek

Champions League enorm lucratief voor speelsteden

Een recent onderzoek van GoEuro naar het effect van de UEFA Champions League heeft aangetoond hoe groot de impact van het Europese toernooi is op de transport- en toerisme industrie van deelnemende steden. Het kampioenenbal is een zeer belangrijke inkomstenbron voor de genoemde branches.

Tijdens de wedstrijden van de teams in de Champions League kende bijvoorbeeld de hotelbranche een enorme toestroom van mensen, die het normaal alleen bij congressen en beurzen kent. De reden van het onderzoek van GoEuro en Onefootball is dat ze willen kijken hoe deze gegevens door de deelnemende gemeentes op een duurzame manier gebruikt kunnen worden om een sport te promoten.

In het onderzoek kwam naar boven dat de halve finalisten voor hun steden € 5.637.000 verdienen. München, Turijn en Barcelona vaarden dus zeer wel bij de prestaties van hun clubs. Het feit dat het bedrag voor Madrid iets lager ligt, heeft te maken met de reden dat Real in de kwartfinale tegen stadsgenoot Atletico Madrid speelde. Daardoor misten zij hotel en transportinkomsten.

De finale tussen FC Barcelona en Juventus, die op 6 juni gespeeld wordt in Berlijn, zal ook een gigantisch bedrag in het laatje van de Duitse hoofdstad brengen. De stad kan daarmee tot wel 16 miljoen euro verdienen en de totale opbrengsten voor de Europese transport en toerisme industrie kunnen zelfs oplopen tot 36 miljoen euro.

ook interessant

Ronald Koeman zag op donderdag 21 maart Abraham. De huidige trainer van Feyenoord mocht 50 kaarsjes op zijn...

Het meest beruchte wapenfeit uit de Oranje-loopbaan van Nigel de Jong is misschien wel zijn karatetrap tegen Xabi...

Vanavond is het de beurt aan Duitsland om te knallen op het WK 2014. De wedstrijd tegen Portugal...

De Belgische voetbalwereld staat compleet op zijn kop en dat heeft helemaal niets met voetbal te maken. Er...

Chantal Bles is de vriendin van Robert Doornbos, de bekende Formule 1-analist en oud-coureur. De twee leerden elkaar...

Het leven van een Heerenveen-trainer gaat niet over rozen. De herrezen coach Foppe de Haan had dit weekend...