Search
Close this search box.
Wie zijn de vader en broer van Memphis Depay?

De criminele broer van Memphis Depay, en zijn mysterieuze vader: 5 dingen die je niet wist

Memphis Depay is al jaren een van de belangrijkste spelers van het Nederlands elftal. De aanvaller van Atlético Madrid is daarnaast zowel binnen als buiten de lijnen een bijzondere verschijning. We vertellen je over zijn vader, broer en de andere dingen die je niet wist van Memphis Depay.

In het kort

  1. Memphis wil vader niet meer zien
  2. Spookverloving met Lori Harvey
  3. De afkomst van Memphis Depay
  4. Broer van Memphis is crimineel
  5. Het dikke salaris van Memphis bij Atletico Madrid

1. Memphis wil vader niet meer zien

Memphis Depay heeft geen contact meer met zijn vader Dennis Depay. Sterker nog, Memphis wil de naam ‘Depay’ niet eens meer op zijn shirt dragen omdat zijn vader hem op vierjarige leeftijd had verlaten. Dennis zelf vertelde in een interview met The Sun dat zelf niet zo te voelen. “Dat is gewoon een leugen. Ik ben degene die hem zijn eerste voetbal heeft gegeven. Ik heb hem niet in de steek gelaten, dat is niet waar. Ik was er altijd voor hem.”

Memphis Depay heeft band met vader Dennis Depay verbroken
© Instagram: @Memphisdepay

Dennis Depay is van Ghanese afkomst en kwam op zijn 23e naar Nederland. Daar ontmoette hij Cora, de moeder van Memphis, op een treinstation. Tegenwoordig woont Dennis in de buurt van Amsterdam, maar het doet hem nog altijd verdriet dat zijn zoon niet met ‘Depay’ op zijn shirt wil spelen. “Ik voelde me verschrikkelijk toen ik dat hoorde. Zijn familie heeft hem wijsgemaakt dat ik achter zijn geld aan zit. Daardoor moet ik het nu laten rusten, maar ik mis hem enorm.”

2. Spookverloving met Lori Harvey

Hoewel Memphis Depay momenteel geen relatie heeft, heeft de aanvaller wel al een flink cv opgebouwd in de liefde. Zo dacht hij ooit dat Lori Harvey de ware was en vroeg hij haar ten huwelijk. Lori is de dochter van de Amerikaanse komiek en acteur Steve Harvey. De in Memphis geboren Lori maakte in 2017 bekend dat zij met Memphis Depay zou trouwen, maar vervolgens bleef het verdacht stil. Een jaar later werd Lori plots gespot zonder haar verlovingsring. Zonder er ooit ook maar één woord over te vertellen, kwam daarna naar buiten dat de twee met anderen aan het daten waren. Maar niemand weet wat er in de tussentijd is gebeurd…

Lees ook: Alle scharrels van Memphis Depay op een rijtje

Lori Harvey vriendin Memphis Depay
© Instagram

3. De afkomst van Memphis Depay

Zoals eerder vermeld komt de vader van Memphis Depay uit Ghana. Zijn moeder is Nederlands en komt uit Moordrecht. Daar is Memphis ook geboren en opgegroeid. Via de jeugd van VV Moordrecht kwam hij in de opleiding van Sparta Rotterdam terecht. In Moordrecht woonde hij samen met zijn moeder en stiefvader in een Molukse wijk. Later zou Memphis bekennen dat hij zowel fysiek als geestelijk is mishandeld door zijn stiefvader, die met de noorderzon vertrok toen hij een loterij won.

Memphis Depay is van Ghanese/Nederlandse afkomst
© Instagram: @Memphisdepay

4. Broer van Memphis is crimineel

Memphis Depay heeft in Jeffrey Depay een halfbroer, maar hij kwam een aantal jaar geleden in de gevangenis terecht. “Vroeger keek ik tegen Jeffrey op”, vertelt Memphis in zijn biografie Heart of a Lion. Jeffrey raakte op het verkeerde pad en werd gepakt na een gewapende overval. “Ik heb hem weleens opgezocht. Zaten we daar in een ontvangstruimte, tussen de andere gevangenen met hun bezoek. Daar zaten zware criminelen tussen. Je hoopt je broer nooit in een dergelijke situatie aan te treffen.”

Na de jarenlange gevangenisstraf van Jeffrey ontfermde Memphis zich over zijn broer, en vierde zijn vrijlating op Instagram. Het is onduidelijk hoe het nu met de broer van Memphis gaat.

De halfbroer van Memphis Depay, Jeffrey Depay, heeft in de gevangenis gezeten
© Instagram: @Jeffreydepay

5. Het dikke salaris van Memphis Depay bij Atlético Madrid

Memphis Depay maakte in de winter van het seizoen 2022-2023 de overstap van FC Barcelona naar Altético Madrid. Dat deed hij niet om er financieel op vooruit te gaan, maar met het oog op meer speelminuten. Volgens het Spaanse medium SPORT, verdiende Memphis in Barcelona tussen de vier en vijf miljoen euro per jaar. Naar verluidt neemt Atlético Madrid dat salaris vrijwel helemaal over.

Het salaris van Memphis Depay bij Atlético Madrid ligt rond de vier miljoen euro
© Instagram: @Memphisdepay

ook interessant

Het is bekend dat Pierre van Hooijdonk en Robin van Persie het in hun tijd bij Feyenoord regelmatig...

De Olympische Winterspelen eindigden op 25 februari, het Nederlandse Olympische team heeft heel goed gepresteerd op de Olympische...

De nieuwe Heineken-actie voor het WK is onthuld: een Samba shirt! Dat maakte de bierfabrikant zojuist met veel...

Bas Muijs. BN’er, presentator, ‘acteur’ en (zo blijkt uit onderstaande beelden) een ongelofelijke klootzak. Na zijn korte rentree...

Zojuist vond de loting voor de achtste finales van de Champions League plaats. Twee wedstrijden steken er bovenuit:...

Trouwe kijkers van Studio Voetbal is vorige week misschien de opvallende kledij van Arno Vermeulen opgevallen. Op het...