Search
Close this search box.
Heeft Brian Brobbey een vriendin? En ken je zijn bekende broers?

Afkomst, bekende broers en de vriendin van Brian Bobbey: alles wat je wilt weten

Brian Brobbey en Ajax is tot op heden een bijzonder huwelijk. De spits vertrok transfervrij, liet zich voor zestien miljoen euro terugkopen en belandde vervolgens op de bank. Een markant figuur is (en heeft) Brobbey zeker. Ken je zijn bekende broers al? En heeft hij een vriendin? Hier alles wat je moet weten van Brian Brobbey!

In het kort:

De afkomst van Brian Brobbey

Brian Ebenezer Adjei Brobbey is geboren in Amsterdam. Zoals zijn naam wellicht al doet vermoeden, heeft hij niet alleen een Nederlands paspoort, maar beschikt hij over een dubbele nationaliteit. Brobbey heeft een Ghanese vader en een Nederlandse moeder. Daarom heeft hij ook een Ghanees paspoort.

De spits van Ajax komt voorlopig echter uit voor de Nederlandse jeugdelftallen. Hij werd in 2018 en 2019 Europees Kampioen met Nederland Onder-17 en zat onlangs bij de selectie van het grote Oranje. Brobbey is daarentegen ook al gepolst door de bondscoach van Ghana om voor dat land uit te komen, maar daar heeft hij vooralsnog niet aan toegegeven.

Brian Brobbey is van Ghanese afkomst, maar is geboren in Amsterdam
© Instagram: @Brianbrobbeyy

Het salaris van Brobbey is 3 miljoen

In de zomer van 2021 liep het contract van Brobbey bij Ajax af. De spits kon het niet eens worden met Ajax over een nieuw contract, terwijl er lucratieve aanbiedingen uit het buitenland lagen. Zo bood RB Leipzig de aanvaller bijvoorbeeld een jaarsalaris van 3 miljoen euro.

Bij Veronica Offside deed Andy van der Meijde uit de doeken waarom hij Ajax die zomer inruilde voor Leipzig. De Amsterdammers hadden hem een aanbod gedaan met een jaarsalaris tussen de 500.000 en 600.000 euro.

Het salaris van Brobbey bij Ajax is 3 miljoen euro per jaar
© Instagram: @Brianbrobbeyy

Brobbey had het niet naar zijn zin in Duitsland en kwam nauwelijks aan spelen toe. Ajax besloot de aanvaller op huurbasis terug te halen naar Amsterdam. Daarbij nam de club uit de hoofdstad zijn volledige salaris over, volgens De Telegraaf. Daarom beschikt Brobbey nu als bankzitter over een salaris van drie miljoen euro per jaar. Toch lekker.

De bekende broers van Brobbey

Het is iets wat niet veel mensen weten, maar Brobbey is de broer van voormalig PSV’er Derrick Luckassen. De verdediger van Maccabi Tel Aviv speelde in het verleden ook voor AZ en Hertha BSC. Ook Kevin Luckassen, voormalig speler van AZ en Almere City is een broer van Kevin en Brian.

Kevin en Derrick Luckassen hebben de naam van hun moeder aangenomen, terwijl Brian samen met zijn oudere broer Samuel de achternaam van zijn vader draagt. Brain Brobbey is de jongste van het gezin.

Brian Brobbey is de broer van Derrick Luckassen
© Instagram: @Brianbrobbeyy

“We hebben vroeger ontzettend veel samen gevoetbald”, vertelde hij in een interview met ELFvoetbal. “Van de broers was ik natuurlijk de beste, haha. We hebben in huis van alles omgeschoten. Glazen, vazen en bijwijlen een raam. We hadden glas in het dak zitten en als we de bal te hard de lucht in schoten, sneuvelde dat nog weleens. Daar zijn we allemaal schuldig aan geweest. Ook ik.”

Heeft Brian Brobbey een vriendin?

Zo’n grote sterke adonis, daarvan willen vast veel vrouwen weten of hij al bezet is. Nou, we hebben goed nieuws: Brian Brobbey heeft op dit moment nog geen vriendin. Wie de sociale media van Brobbeast in de gaten houdt, ziet direct dat hij voornamelijk bezig is met voetbal. Daarbij is er nog geen ruimte voor een relatie en dus is Brobbey nog vrijgezel. Dat is vast een poging waard dus!

Brian Brobbey heeft geen vriendin
© Instagram: @Brianbrobbeyy

De droge humor van Brobbey

Ook in interviews is Brobbey een opvallend figuur. Hij heeft een attitude alsof het hem allemaal niets interesseert, maar kan daardoor ook ontzettend droog uit de hoek komen. Bijvoorbeeld toen hij de vraag kreeg wat hij zou zijn geweest als hij geen profvoetballer zou zijn geworden.
Brobbey: “Tennisser”
Verslaggever: “Kan je dat?”
Brobbey: “Nee, maar ik vind het wel leuk”

Of toen hij aangaf dat hij zijn trainer Erik ten Hag de overstap naar Manchester United gunde.
Brobbey: “Hij verdient het ook echt na wat hij allemaal heeft gepresteerd bij Ajax. Dus ik ben blij voor hem. Als hij me maar over twee jaartjes meeneemt.”

Of bijvoorbeeld toen hij voor het eerst werd opgeroepen voor het Nederlands elftal.
Verslaggever: “Krijg je dan ook veel berichtjes van je familie?”
Brobbey: “Ja van mijn broertjes”
Verslaggever: “Wat zeiden ze?”
Brobbey: “Gefeliciteerd”

ook interessant

Het gezin Koeman is een verhaal op zich. Tijd om eens te kijken wie de vrouw en kinderen...

Melanie van der Zee, de vriendin van Adam Maher, presteert het om nóg kleiner te zijn dan de...

Opnieuw een bewijs dat de FIFA een stilstaande organisatie van dinosauriërs is. Sepp Blatter en consorten zijn niet...

Volop nieuws over de positie van Clarence Seedorf bij AC Milan vandaag. De trainer van AC Milan is...

Het is duidelijk, Brazilië is klaar voor het WK. Dit keer is het Zenit-aanvaller Hulk die op de...

Wat fans betreft weten voetballers het koren uitstekend van het kaf te scheiden. Had Atletico Madrid-trainer Diego Simeone...