Search
Close this search box.

Breitbart ziet illegale immigrant in Duitse ex-international

Een grote blunder van de Amerikaanse nieuwssite Breitbart dit weekend, toen zij een foto van de Duitse voetballer Lukas Podolski bij een nieuwsartikel plaatsten.

Het artikel ging over een bende Spaanse mensensmokkelaars die met jetski’s illegale immigranten vanuit Marokko over de Straat van Gibraltar zette. Hij was achter op een jetski te zien met een reddingsvest om, zwaaiend naar de camera.

“De afbeelding werd gebruikt als een illustratie van een persoon op een jetski”, legt de site uit in een rectificatie. “Er is geen bewijs dat meneer Podolski lid is van een bende of gesmokkeld is. We wensen hem alle goeds met zijn recent aangekondigde afscheid van het internationale voetbal”, zo luidde het commentaar van de website.

De foto werd genomen tijdens een vrije dag van het Duitse team tijdens het WK 2014 in Brazilië, dus van een illegale praktijken van de Duitse ex-international is inderdaad absoluut geen sprake.

Het is overigens niet de eerste keer dat Breitbart blundert met deze foto van Podolski. In 2015 gebruikte de website deze foto al eens bij een stuk over mensensmokkelaars die migranten van Mexico naar de stranden van Californië voeren. Die foto is nog steeds niet aangepast.

https://twitter.com/EdwardTHardy/status/899529943503253504

ook interessant

De mensen die er verstand van hebben vinden hem een potentiële wereldtopper en Marcel Keizer gooide zelfs zijn...

Weer gezeik over het WK in Qatar. Dit keer niet over slavenarbeid of de verzengende hitte, maar het...

Het lijkt erop dat Oranje Leeuwin Victoria Pelova momenteel geen relatie heeft, al zijn er wel de nodige...

David Beckham is het gezicht van whiskeymerk Haig Club en dat zit een Britse anti-alcoholorganisatie niet lekker. Becks...

Jeep sponsort al twee seizoenen lang de Italiaanse topclub Juventus en daarbij worden kosten noch moeite bespaard. Alle...

Ja, je leest het goed. Er zijn serieuze plannen om Hyves terug te brengen op het wereldwijde web....