Search
Close this search box.
AZ strikt 'Brad Pitt'

‘Brad Pitt’ komt naar AZ

AZ heeft een opmerkelijke adviseur aan zich te weten te binden. De Amerikaan Billy Beane gaat de Alkmaarse club adviseren op het gebied van topsportbeleid en innovatie.

Je kent Beane misschien van de film Moneyball, waarin hij vertolkt wordt door Brad Pitt. De rolprent gaat over het waargebeurde verhaal van de bescheiden honkbalclub Oakland Athletics, waar Beane het succesvolle Moneyball-principe introduceerde. Door middel van deze strategie wist hij de meeste zeges in de American League te behalen.

Robert Eenhoorn, algemeen directeur van AZ, kent Beane persoonlijk. “Toen wij hem benaderden, was hij direct enthousiast over deze functie bij AZ. Hij heeft als geen ander aangetoond om via innovatie het gat te kunnen dichten met topclubs”, aldus de AZ-baas, die afkomstig is uit de honkbalwereld.

ook interessant

We moeten niet raar opkijken als we Willem-Alexander deze zomer op het EK spotten met een vuurrode sjaal...

Dat Real-ster Christiano Ronaldo en Barcelona-vedette Lionel Messi niet als beste maatjes door het leven gaan wisten we...

Thibaut Courtois mag gewoon voor Atletico Madrid spelen als de ploeg Chelsea in de halve finale van de...

Met het ontslag van Gertjan Verbeek bij AZ gaan we ook de vermakelijke interviews met de koppige trainer...

Een persoonlijk drama voor de familie Koeman: Martin, de vader van Erwin en Ronald, werd gisteren getroffen door...

Het werd enkele weken geleden de wereld in geslingerd: PEC Zwolle-speler Youness Mokhtar zou verslaggeefster Aletha Leidelmeijer van...