Search
Close this search box.
Rellen in Egypte

Bizar! Tientallen doden bij voetbalrellen in Egypte

De nationale competitie in Egypte is door zware rellen, waarin zelfs tientallen doden vielen, stilgelegd. De regering heeft hiertoe besloten door hevige rellen voor de wedstrijd tussen Zamalek en ENPPI in Caïro. Daarbij kwamen tot nu toe al minimaal 30 mensen om het leven.

Volgens NOS-correspondent Sander van Hoorn is er weinig duidelijk over het aantal slachtoffers. “Sommige bronnen hebben het over twintig, andere over veertig. Een ding is zeker, de chaos voor de poorten van het stadion was enorm.”

Fans van Zamalek probeerden naar verluidt zonder kaartje het stadion in te komen. Daar kwamen ze in aanraking met veiligheidstroepen.”De andere kant van het verhaal is dat een grote groep fans door een veel te kleine opening wilde. De politie heeft traangas afgeschoten waarna er paniek ontstond. In die chaos zouden mensen vertrapt en verdrukt zijn.”

Het optreden komt de politie op forse kritiek te staan. “Maar volgens de politie hielden bendes zich op tussen de supporters. Dus dat zal nog wel een staartje krijgen. Maar wat in elk geval het verwijt is, is dat die wedstrijd gewoon doorging. Daar is zoveel kritiek op, dat de competitie wederom is stilgelegd.”

In 2012 werd het Egyptische voetbal al opgeschrikt door een veldslag tussen supporters. Destijds kwamen er 70 mensen om het leven. Ook toen werd de competitie tijdelijk stilgelegd.

Zie hieronder schokkende beelden van de slachtoffers van de rellen:

ook interessant

Van weggestuurd bij Feyenoord en een jaar in de Jupiler League, naar Engelse topclub Tottenham Hotspur. Kende jij deze feitjes...

Het leek zo’n moment waarop we een arrogante superster in een ander daglicht zagen. Cristiano Ronaldo zou namelijk...

Bij de beursgang van Ajax in 1998 heeft de club een groot risico gelopen dat spelers transfervrij konden...

Een lugubere ontdekking op het trainingsveld van Hannover 96 vanmorgen. Nog onbekende personen hadden er een door schaap...

Het licht is uitgevallen in het Abe Lenstra Stadion, de wedstrijd SC Heerenveen – NAC is daardoor voor...

René van der Gijp heeft vandaag stevige kritiek geuit op VI-collega Johan Derksen. De vrolijke voetbalanalist zegt in...