Search
Close this search box.

Dit is Biba Steijn (Knappe Dochter van Maurice Steijn!)

Toen Maurice Steijn de nieuwe trainer werd van Ajax, kreeg ook zijn dochter Biba Steijn ineens heel veel extra volgers. Het huwelijk tussen Ajax en Maurice mag dan mislukt zijn, maar dat we kennis hebben mogen maken met Biba, is pure winst. Daarom lees je in dit artikel alles over Biba Steijn.

Biba Steijn is de dochter van Maurice Steijn

Biba Steijn is model

De 23-jarige Biba Steijn werd twee jaar eerder geboren dan haar broertje Sem, die bij FC Twente speelt. Biba houdt zich echter met heel andere zaken bezig dan voetbal. En je kunt vast wel raden wat. Juist! Modellenwerk natuurlijk!

Biba Steijn, de dochter van Maurice Steijn

Biba staat aan het begin van haar carrière en werkt als castingmodel. Ze is 1,69 meter lang, heeft een confectiemaat van 176 en schoenmaat 38. Ze heeft blond, stijl haar en blauwe ogen. Samen met haar nicht maakte ze er vroeger al een hobby van om foto’s te maken. Ze vindt het leuk om met haar uiterlijk bezig te zijn en het resultaat mag er zijn.

Biba Steijn is de broer van Sem Steijn

In tegenstelling tot haar vader en broertje heeft Biba zelf niet veel met voetbal. Ze heeft altijd gehockeyd. Daarnaast is muziek luisteren een grote hobby van haar. Ze omschrijft zichzelf als ‘rustig, lief, zorgzaam, maar altijd in voor een lolletje met vriendinnen. Ik hou van lachen’.

Biba Steijn studeert aan de hotelschool

Dreigende omstandigheden dochter Maurice Steijn

Het leven met een bekende vader gaat niet altijd over rozen. Toen Maurice Steijn bij NAC Breda werkte, ontving hij dreigementen van ‘supporters’. Deze waren ook gericht aan zijn familie. De politie adviseerde zelfs om Sem en Biba bij hun oma onder te brengen. “Dat grijpt je natuurlijk wel aan, zeker omdat mijn vrouw en ik op dat moment op Ibiza waren. Dan voel je je echt machteloos”, zei Maurice destijds.

Biba Steijn loopt stage op Curacao

Biba en Sem volgden dit advies op totdat de dreiging was afgenomen. “Het was gezellig bij oma hoor. Lekker spelletjes doen en met de hond wandelen”, aldus Sem Steijn. “Maar het is schandalig hoe ze bij NAC met mijn vader zijn omgegaan. Het doet pijn als je ziet dat je vader onrecht wordt aangedaan.”

Toch is de carrière van haar vader Maurice Steijn lang niet altijd negatief geweest voor Biba. Na zijn overstap van Sparta Rotterdam naar Ajax kwam zij in de schijnwerpers te staan. Sinds het nieuws bekend werd dat Steijn bij Ajax aan de slag zou gaan, nam het aantal volgers van zijn negentienjarige dochter op Instagram explosief toe. “Ik ben supertrots op haar”, vertelde de coach bij Casa di Beau op RTL4.

“Met mijn overgang naar Ajax kwam zij ook in de spotlights. Plotseling was ze ‘de dochter van’ en verschenen er overal foto’s van haar. Haar Instagram ontplofte. Binnen een paar dagen had ze er 20.000 volgers bij.” Inmiddels gaat de teller richting de 40.000 volgers. Dat is ook genoeg voor bedrijven om samenwerkingen met haar aan te gaan. Biba plaatst regelmatig gesponsorde content op haar sociale media. Daardoor krijgt ze een hoop producten en diensten gratis of ze wordt er zelfs voor betaald.

Biba doet de hotelschool

Inmiddels staat het modellenwerk van Biba op een lager pitje. Ze besloot te gaan studeren aan de hotelschool. Later vertrok ze voor een halfjaar naar Curaçao, om daar stage te gaan lopen. Daar kon ze elke dag genieten van de zon, het relaxte leven op het eiland en kon ze zich afsluiten van de ellende die haar vader meemaakte bij Ajax.

Heeft Biba een vriend?

Tot slot nog een sappige roddel over Biba Steijn. Ze zou ooit iets gehad hebben met ADO-speler Boy Kemper. Op dat moment had Kemper een relatie met Kim de Boer, maar die ging door de affaire over. Eind 2022 zijn Boy en Biba ook samen gezien in een auto. Het lijkt er echter op dat Biba op dit moment vrijgezel is.

ook interessant

Een onvoorstelbaar doelpunt van de keeper, direct vanuit zijn uittrap. De doelman vangt de bal na een vrije...

Het blessureleed van Matthijs de Ligt is na maandenlang revalideren voorbij. Gelukkig had hij in die zware tijd...

Je ziet het wel vaker: een doelman die in de laatste minuten van de wedstrijd bij een dood...

De wedstrijd Ajax – FC Utrecht was al een spektakelstuk, maar daarna hield de spanning niet op voor...

Een fan van Tottenham en tegelijk ook een goede goochelaar, genaamd Troy, heeft in Londen enkele Arsenal-fans lelijk...

Arséne Wenger kan als Arsenal-coach op steeds meer kritiek rekenen en ook in zijn privéleven gaat het hem...