Search
Close this search box.
gezin wandelen strand zon-min

Zo boek je toch een betaalbare zomervakantie

Misschien kun je het je bijna niet voorstellen, na bijna acht maanden herfstweer, maar de zomervakantie komt er toch echt aan. Kun je niet anders dan in het hoogseizoen je vakantie opnemen om de nodige vitamine D op te doen? Met de prijzen van tegenwoordig zou je er dan bijna voor kiezen om er een staycation van te maken, inclusief opblaasbare jacuzzi in de tuin en een potje live poker in een casino online op de beamer. Maar dat hoeft helemaal niet. Kwestie van een beetje creatief zijn en vooruitplannen. Hier zijn enkele tips om een betaalbare zomervakantie te scoren, zelfs tijdens het hoogseizoen.

Boek vroeg

Wacht niet al te lang met het boeken van je zomervakantie. Want een van de beste manieren om geld te besparen op je zomervakantie is vroeg boeken. Reisorganisaties bieden vaak zogeheten vroegboekkortingen aan voor mensen die hun vakantie ruim van tevoren plannen. Zo kun je dus profiteren van lagere prijzen. Bovendien heb je dan een ruimere keuze wat accommodaties en vluchten betreft.

Wees flexibel wat data betreft

Kun je je zomervakantie iets flexibeler plannen? Dan heb je geluk, want als je flexibel bent met je reisdata, kun je vaak goedkopere tarieven vinden. Zo kun je de drukste en daardoor duurste weekenden, zoals Zwarte Zaterdag, omzeilen. Door doordeweeks te reizen of buiten de piekuren te vliegen, kun je flink besparen op de reiskosten.

Zoek naar alternatieve bestemmingen

Kies eens niet voor een populaire toeristische hotspot zoals Griekenland of Spanje, maar voor een wat minder bekende bestemming, bijvoorbeeld Bulgarije of Macedonië. Deze bestemmingen zijn vaak goedkoper en minder druk bezocht, terwijl ze net zo mooi en misschien nog wel mooier zijn, en vaak authentieker bovendien.

Boek een all-inclusive

Wil je echt alleen maar zon, een zwembad onder je balkon, het strand vijftig meter verderop, en vooral lekker genieten van een lekker drankje en hapje? Dan is een all-inclusivevakantie een geweldige manier om kosten te besparen. Vooral als je van plan bent om veel tijd door te brengen in het resort. All-inclusivevakanties zijn meestal inclusief de accommodatie, maaltijden, drankjes en activiteiten, waardoor je vooraf precies weet hoeveel je gaat uitgeven op vakantie en dus zeker je gestelde vakantiebudget niet hoeft te overschrijden. Als je ook nog zoekt naar goede aanbiedingen en kortingen op all-inclusivevakanties, bespaar je nog meer geld.

Boek een last-minute

Toegegeven, een tikkeltje riskant. Maar last-minute op vakantie gaan kan je vaak een geweldige korting opleveren. Op deze manier worden onverkochte accommodaties en vluchten door de vakantie-aanbieders tegen bodemprijzen verkocht. En lig jij voor een fractie van de prijs op precies hetzelfde strandbed, in precies hetzelfde hotel, als de rest.

ook interessant

Wat is het onderscheid tussen halfpension en volpension tijdens je welverdiende vakantie? We willen allemaal genieten van zorgeloos...

Airbnb (ABNB) is een online marktplaats die mensen die hun huis willen verhuren in contact brengt met mensen...

De problemen voor het WK in Brazilië, dat over zestien dagen begint, beperken zich niet alleen tot de...

Als je aan Marokko denkt, denk je misschien aan kleurrijk handwerk, drukke straten en heerlijk eten. Maar wist...

Mensen die deze zomer naar het WK voetbal in Brazilië willen en nog geen hotel hebben geboekt die...

Met de koude wintermaanden achter de rug kijken velen uit naar de warmte en het zonlicht van het...