Search
Close this search box.
nieuw zeeland weg bergen

De beste seizoenen om Nieuw-Zeeland te verkennen: tips en tricks

Dat het plannen van een reis naar Nieuw-Zeeland steeds meer in trek is onder reizigers, is niet zo gek. Want maak je een reis naar de andere kant van de wereld? Dan maak je kennis met de aardige locals, het relaxte leven, de prachtige natuur en de variatie aan landschappen en sferen. En aangezien je deze reis misschien maar eens in je leven maakt, is het ook meer dan logisch dat je hier zo goed voorbereid mogelijk aan de slag gaat. Wat het beste seizoen is om een rondreis Nieuw Zeeland te maken, lees je in dit blog.

Je kunt het hele jaar door erg goed reizen door het land

Fijn om te weten, is dat het land zich het hele jaar door eigenlijk heel goed leent om door te reizen. Het land kent eigenlijk dezelfde seizoenen als wij hebben, alleen is het hier net even omgedraaid. In welke maanden je het beste kunt reizen, bijvoorbeeld voor een familiereis Nieuw Zeeland, hangt voor een groot deel af van de dingen die je wilt zien en doen. En of je nu gaat voor een actieve reis of een paar dagen lekker relaxen. In Nieuw-Zeeland is het allemaal mogelijk.

De zomer valt van december tot en met februari

buildings near body of water and mountains under clear blue sky and white clouds at daytime

Gaat je voorkeur uit naar zachte temperaturen, wandelen over zinderende zandstranden en tot in de late uurtjes borrelen in Auckland? Dan zijn de zomermaanden de beste maanden om het Noordereiland en het Zuidereiland te verkennen. De zomer loopt in Nieuw-Zeeland van december tot en met februari. Over het algemeen is januari de warmste maand in het land, met een gemiddelde temperatuur van 19°C. Het is dus aangenaam vertoeven en door het zachte klimaat kun je prima in een shirtje rondlopen.

De winter valt van juni tot en met augustus

En de koudste maand van het jaar? Dat is de maand juli, midden in de winter. De gemiddelde temperatuur rond deze tijd van het jaar is 11°C. Neem in deze maanden dus ook zeker wat extra laagjes kleding mee, zoals een fleecejack en een lekkere trui. Ideaal om te dragen als je gaat voor een actieve hike in de prachtige natuurgebieden. Verken de vulkanische gebieden bij Rotorua of ga skydiven bij Queenstown. Je leest het goed, voor de echte avonturiers is er volop vermaak. Voeg je binnenkort een reis naar Nieuw-Zeeland toe aan je eigen bucketlist?

ook interessant

Met de koude wintermaanden achter de rug kijken velen uit naar de warmte en het zonlicht van het...

Azië wordt beschouwd als het grootste continent. Het heeft het grootste gebied en het hoogste bevolkingsaantal. Daardoor vind...

Mensen die deze zomer naar het WK voetbal in Brazilië willen en nog geen hotel hebben geboekt die...

Waarom Barcelona bezoeken? Cool, cultureel en opwindend kunstzinnig, het is eerlijk om te zeggen dat de hoofdstad van...

Stel je voor: je stapt met je team op de boot naar Vlieland en binnen no-time verruil je...

Airbnb (ABNB) is een online marktplaats die mensen die hun huis willen verhuren in contact brengt met mensen...