Search
Close this search box.
euro-biljetten.jpg

Besparen op vaste lasten: zo doe je dat!

Het leven is duur en met de huidige inflatie wordt het leven de laatste tijd eigenlijk alleen maar duurder. Gelukkig zijn er een hoop manieren om iedere maand toch nog iets over te houden. Slim je verzekeringen afsluiten, zoals bij Allianz Direct, is al een goede eerste stap. In dit artikel vertellen we je hoe je kunt besparen op je vaste lasten.

Besparen op energie

Besparen op energie is niet alleen goed voor je portemonnee, maar het milieu gaat er ook erg blij van worden. Het nadeel aan besparen op energie is dat het eerst wat investering vergt, maar gelukkig kun je daar in veel gemeenten een subsidie voor aanvragen. Kijk bijvoorbeeld eens goed naar de isolatie van je huis, overweeg om van een cv-ketel over te schakelen op een warmtepomp of plaats zonnepanelen op je dak. Als je geen tijd en geld hebt voor dergelijke investeringen, kan korter douchen en de thermostaat een graadje lager zetten ook al een hoop doen voor de rekening.

Besparen op verzekeringen

Kijk eens kritisch naar de verzekeringen die je hebt. Verzekeringen kunnen echte life savers zijn. Flinke schade aan je huis kun je bijvoorbeeld echt niet zelf betalen. Echter, het is belangrijk dat je verzekeringen ook echt alleen gebruikt als life savers. Wanneer je eventuele schade gewoon uit eigen zak kunt betalen, heeft een verzekering weinig zin. Heb jij bijvoorbeeld geen hele dure spullen in huis? Dan kun je die inboedelverzekering in principe best achterwege laten.

Besparen op boodschappen

Door slim in te kopen, kun je makkelijk besparen op boodschappen. Als je dichtbij een supermarkt woont, is het erg verleidelijk om elke dag even binnen te wippen. Probeer dat niet te doen. Doe in plaats daarvan één à twee keer per week boodschappen en doe dit bij voorkeur vlak na het eten om impulsaankopen te voorkomen, die truc kennen we allemaal. Doe ook eens wat vaker boodschappen op de markt. Op de markt kun je vaak ontzettend kwalitatieve producten vinden voor een lagere prijs dan in de supermarkt. Bovendien is het ook nog eens een leuk uitstapje.

Besparen op abonnementen

Open je rekening eens en kijk eens naar alles wat automatisch maandelijks wordt afgeschreven. Veel mensen hebben een heleboel abonnementen lopen, zonder dat ze het zelf doorhebben. Misschien wordt er bijvoorbeeld nog steeds maandelijks afgeschreven voor een boekhoudprogramma dat je helemaal niet meer gebruikt, of lees je dat ene tijdschrift dat wekelijks op de mat valt eigenlijk helemaal niet. En heb je nou echt tien streamingdiensten nodig? Of val je uiteindelijk toch steeds terug op dezelfde. Kritisch schrappen met abonnementen kan zo honderd euro per maand schelen, zonder dat je uiteindelijk echt iets moet inleveren.

ook interessant

Nog twee potjes, dan weet Ajax of ze die felbegeerde schaal in hun knuistjes kunnen sluiten. En felbegeerd...

Als je je seksleven wat meer pit wilt geven, ben je misschien de term ‘pegging‘ tegengekomen. Maar wat...

Hoeveel weet jij nog over het vorige Eredivisie-seizoen, behalve dat het door corona als een nachtkaars uitging? In...

Online casino’s zitten in de lift. Er wordt steeds meer mobiel en online gespeeld. Het bezoek aan fysieke...

Sciencefictionboeken zijn altijd een bron van inspiratie en vermaak geweest voor veel mensen, vooral voor mensen die op...

Jij hebt geen gekke waarzegsters nodig om 2017 te voorspellen, toch? Vertel: wat gebeurt wél, en wat sowieso...