Search
Close this search box.

Bertens nadert top tien van de wereld

Met dank aan haar overwinning in het toernooi van Seoel nadert de Nederlandse tennister de top tien van de wereldranglijst. “Ik voel me beter dan al die voorgaande jaren bij elkaar”, aldus een dolblije Bertens.

En dat ze zich beter voelt is ook te zien dit seizoen. Bertens won in Seoel haar derde toernooi en presteerde ook in de Grandslam toernooien beter dan ooit. Daardoor heeft ze ook de hoogste positie uit haar carrière op de ranglijst bereikt. En een prachtige barrière komt inmiddels erg dichtbij. De top tien nadert namelijk. Daarnaast is ze nog in de race voor de WTA Finals, het prestigieuze én lucratieve eindejaarstoernooi voor de beste acht vrouwen van 2018.

Bertens vertelt: “Raemon en ik hadden voor dit seizoen juist geen doelen op dat vlak gesteld. Maar nu zit het toch in je hoofd. Ik was op de baan iets meer gestrest dan normaal, ietsje negatiever ook weer. Ik kreeg ook mee dat Pliskova het goed deed in Tokio en me passeerde op de jaarlijst. De baan in Seoel was bovendien traag, de ballen zwaar. Ik moest mezelf soms even bij elkaar rapen. Maar die mindere fases duren veel korter dan voorheen. Ook omdat ik kan vertrouwen op mijn spel. Ik voel me zo veel beter dan al die afgelopen jaren bij elkaar.”

“Natuurlijk zit ik er nog middenin, maar ik besef dat dit mijn beste tennisjaar is. De top 10 en de Finals, ik ben dichtbij en toch ver weg. Als ik het niet haal, probeer ik het volgend jaar opnieuw.”

ook interessant

De stichting Red de Kuip heeft een nieuw plan om de Kuip te vernieuwen, zo meldt het AD....

Het wordt nu wel erg ingewikkeld bij de familie Vermeer. Maakte Kenneth de omstreden overstap van Ajax naar...

Het is een immens zware periode voor PSV’er Maxime Lestienne. Na het plotselinge overlijden van zijn moeder, dreigt...

Edwin Van der Sar feliciteerde vanmorgen, weliswaar een dag te laat, via Twitter Tim Krul voor zijn verjaardag....

De toekomst van het voetbal? Enkele spelers van FC Porto droegen bij een training van de Portugese club...

Men zegt dat het Nederlands voetbal in aanzien daalt en dat is zeker af te zien aan de...