Search
Close this search box.
Bert Maalderink stopt ermee

Bert Maalderink stopt ermee

Voetballers én coaches kunnen soms zijn bloed wel drinken, maar daar heeft sportverslaggever Bert Maalderink lak aan. Leuke tv, maar helaas voor fans is het voorgoed voorbij met de tenenkrommende vraaggesprekjes van de NOS-coryfee.

Maalderink hangt zijn microfoon aan de wilgen, meldt het AD. Althans; wat Oranje betreft. De verslaggever richt zich vanaf nu alleen op het schaatsen.

De Achterhoeker is sinds 1993 actief als verslaggever en voelde dus heel wat bekende spelers en trainers aan de tand. Nu neemt Jeroen Stekelenburg het stokje van hem over. Om onduidelijkheden te voorkomen, houdt Bert het voortaan bij het schaatsen. Hij blijft nog wel een beetje actief in het voetbal: zo interviewde hij de afgelopen dagen de Belgische ploeg.

Onder andere oud-bondscoach Marco van Basten liet al eens merken geen fan te zijn van Maalderink’s onorthodoxe interview-methodes. Daar zit de verslaggever zelf totaal niet mee, zo zei hij tegen het AD. “Het is niet mijn bedoeling om iedereen van zijn sokkel te halen, maar je mag die mensen best eens kritisch bevragen. Dat vinden ze vaak ook heel leuk. Je wordt er toch schijtziek van als je de hele dag kritiekloos wordt bevraagd.”

ook interessant

Laten we eerlijk zijn: niemand had dit weekend gerekend op een titel voor PSV. Alle reden voor de...

Voetbalclubs slaan tegenwoordig volledig door in de kleurkeuze van voetbaltenues. Het Engelse Peterborough United is daarin geen uitzondering....

Nee, het lijkt bijzonder onwaarschijnlijk dat Iran vanavond een kans maakt om de sterren van Spanje te verrassen....

Van zijn salaris naar zijn gezin, tot de ruzie met Pierre van Hooijdonk: alles wat je moet weten...

Een ezel stoot zich geen tweemaal aan dezelfde steen, zou je denken. Dat gezegde gaat echter niet op...

Voetballer Samuel Eto’o hoeft zich geen zorgen te maken over geld: in de tijd dat hij voor de...