Search
Close this search box.
Jupiler pro League

‘Beloften-teams is competitievervalsing’

Is het nou competitievervalsing of niet? De ene zegt van wel de andere van niet. Marco Boogers zwengelde de discussie over de deelname van beloftenteams in de Jupiler League begin deze week nog maar eens aan. “Elke week staan er weer andere spelers op het veld. In mijn ogen is dat competitievervalsing”, zegt de technisch directeur van FC Dordrecht in De Stentor.

Niet iedereen vindt het direct competitievervalsing, maar het geeft stof tot nadenken. “Maar het neigt er wel naar”, aldus Fortuna Sittard-directeur Martin Masset. “En zulke beschuldigingen moet je te allen tijde vermijden.”

Bij Ajax en PSV zijn ze het niet eens met de kritiek, al geven ze aan dat er ook mindere punten zijn: “Met de KNVB is afgesproken dat dit een pilot is over twee jaar. Die moet je een kans geven”, zegt Miel Brinkhuis, woordvoerder van Ajax. “We geven toe dat er plussen en minnen aan deze pilot zitten, maar wat ons betreft hebben de plussen de overhand.”

ook interessant

Het gaat slecht met PSV. De Eindhovense club pakte uit de laatste zes officiële wedstrijden slechts één punt....

Net als het Champions League-avontuur van PSV kwam ook het Wembley-bezoek van misdaadverslaggever John van den Heuvel tot...

Het huwelijk tussen Nemanja Gudelj en Ajax is zo goed als over. De middenvelder liet aan trainer Peter Bosz...

Fanny Neguesha, Belgische model en tevens de ex van Mario Balotelli heeft een lied gemaakt over de stukgelopen...

Aankomende donderdag gaat de documentaire over Dirk Kuijt in première. Regisseur Deborah van Dam volgde de voetballer afgelopen...

Of je ‘t nou leuk vindt of niet, je kunt tegenwoordig niet meer om de smerige kop van Donald...