Search
Close this search box.
© jentblog.wordpress.com -

Belgische scheids komt uit de kast

De Belgische scheidsrechter Gabriel Papanikitas is er openlijk voor uitgekomen dat hij homoseksueel is. Papanikitas acht de tijd rijp, nu de discussie over homo’s in het voetbal zo is opgelaaid.

De voetbalwereld lijkt allesbehalve een plek waar homoseksualiteit onomstreden is. Volgens analist René van der Gijp zijn er nauwelijks homo’s in het voetbal, collega Jan Boskamp noemde homo’s ‘niet gezond’ en oud-PSV’er Mateja Kezman deed daar nog een schepje bovenop door homoseksualiteit een ziekte te noemen.

Ook Papanikitas onderkent dat zijn ‘coming out’ misschien niet geaccepteerd wordt. “De supporters zullen nu wel flikker en vuil janet roepen. Dat neem ik er dan maar bij. Nu is het belangrijker dat zo veel mogelijk homoseksuelen in het voetbalmilieu zich outen. Het taboe dat rust op homoseksualiteit in de macho voetbalwereld moet eruit.”

ook interessant

Andy van der Meyde had tijdens zijn carrière altijd zeer aparte manier om een doelpunt te vieren. De...

Ronald Koeman was duidelijk niet te spreken over het spel dat Oranje gisteravond liet zien in de wedstrijd...

Frank de Boer heeft de veelbelovende Ajax-spits Ricardo Kishna opgenomen in zijn selectie voor het Europa League-duel tegen...

De Duitse sensatiekrant Bild weet het zeker: Cristiano Ronaldo ontvangt vanavond de felbegeerde Gouden Bal. Volgens de krant...

Nog 8 uur te gaan! Dit WK is ook het WK van de zogenoemde ‘memes’. Nederland slaat massaal...

Darten is kennelijk aantrekkelijk, want Barney schaakte een 18 jaar jonger meisje. Dit is Julia Evans, de vriendin...