Search
Close this search box.
eredivisie-ovatie-voor-cruijff-in-de-14e-minuut

Beleidsman: “ArenA wordt Johan Cruijff-stadion”

Niet alleen in de voetbalwereld wordt geschokt gereageerd op op de plotselinge dood van Johan Cruijff, ook in de politiek heerst grote ontsteltenis: premier Mark Rutte gaf al een uitgebreide reactie en vice-premier Lodewijk Asscher, zelf Amsterdammer, pleit voor een groots eerbetoon aan onze beste voetballer aller tijden.

“Ik was heel erg geschrokken toen ik het hoorde”, zegt Asscher desgevraagd tegenover de camera’s van Zoomin. “Ik wist natuurlijk dat hij ziek was en stervelingen kunnen doodgaan. Maar Johan Cruijff was natuurlijk in elk opzicht bijzonder, dus het was best wel een schrik.”

Hij vindt de tijd rijp voor een naamsverandering van de Amsterdam ArenA; naar Johan Cruijff-stadion uiteraard. “Zolang iemand leeft, word je niet vernoemd, maar nu lijkt het me een goed moment”, stelt de beleidsman. “Daar is bijna geen besluit voor nodig. Heel veel mensen zullen de behoefte hebben om aan Johan Cruijff te denken als ze naar het voetbal gaan.”

ook interessant

Speciaal voor het WK voetbal presenteert de website Zalando alle internationale WK voetbalshirts die sinds 1930 te zien...

Het is een discussie die al sinds jaar en dag de ronde doet: is de uit Madrid afkomstige...

Er is politieke kritiek op het besluit van Vitesse om een Israëlische speler thuis te laten van trainingskamp....

Samenvatting Colombia – Griekenland WK 2014: Colombia heeft vanavond het eerste groepsduel weten te winnen van Griekenland. Al...

RKC Waalwijk grijpt naar rigoureuze methodes om wat meer publiek naar het stadion te krijgen. De Brabantse club...

Het TT Circuit te Assen was dit weekend het toneel van het WK Superbike. Wij hebben eerlijk gezegd...