Search
Close this search box.
Neymar

‘Barcelona betaalt fiscus 13 miljoen’

Barcelona is ervan overtuigd dat het goed gehandeld heeft met de financiën rondom de transer van topaankoop Neymar. Toch betaalt de Catalaanse club 13,6 miljoen euro aan de Spaanse fiscus.

De club legt uit waarom het bedrag betaald wordt: “De club weigert te aanvaarden dat het een fiscaal delict heeft gepleegd rond het vastleggen van de speler”, aldus een statement op de website van Barcelona. “Omdat er verschillen in de interpretatie van de verschillende contracten rond deze transfer bestaan, hebben we besloten tot het betalen van een som van 13,6 miljoen euro aan de belastingdienst. Toch blijven we van mening dat we in eerste instantie al aan onze verplichtingen hebben voldaan. Deze betaling doen wij om de reputatie en het imago van onze club te beschermen.”

Barcelona hield lang vol dat het afgelopen zomer 57 miljoen euro aan Santos betaalde voor Neymar. Uiteindelijk bleek dat de transfersom ongeveer twintig miljoen euro hoger lag. Tekengeld en salaris meegeteld, kost Neymar Barça ruim 130 miljoen euro.

ook interessant

Laten we eerlijk zijn, in het overbevolkte Nederland ben je nooit écht alleen. Op zoek naar rust, of...

Het incident met Graziano Pellè afgelopen zondag in de catacomben van de Grolsch Veste in Enschede heeft de...

De volgende generatie schaatsbeauty's dient zich aan. Met Pien Hersman als boegbeeld! De grote vraag: heeft Pien Hersman...

Zijn we Yolanthe ooit zat? Wij niet in ieder geval – als ze haar mond dichthoudt – en...

Vitesse heeft de beladen derby tegen NEC niet weten te winnen. Het werd in Arnhem 1-1. Veelbesproken Vitessenaar...

Gareth Bale heeft Wales in de tiende minuut op voorsprong gezet tegen Slowakije. De aanvaller van Real Madrid...