Search
Close this search box.

Bananengooier krijgt ‘levenslang’

De ‘voetbalsupporter’ van Villarreal die zondag in de competitiewedstrijd tegen FC Barcelona een banaan op het veld gooide, heeft van de Spaanse club een levenslang stadionverbod gekregen. De toeschouwer is mede dankzij de inzet van andere supporters geïdentificeerd, zo meldde Villarreal vandaag.

De supporter wierp afgelopen weekend een banaan naar Barcelona-speler Dani Alves. De Braziliaan, die net een corner wilde nemen, maakte direct een statement tegen racisme door het stuk fruit op te rapen en er een hap uit te nemen. Naar aanleiding van de actie van Alves plaatste zijn ploeggenoot Neymar op Twitter een ‘bananenselfie’, met de spottende tekst ‘We zijn allemaal apen’. Het is inmiddels al een grote hit op social media.

De back had van tevoren niet gedacht dat zijn actie zo veel los zou maken. “Ik ben verrast door alle steun”, zei Alves. “Ik deed het zonder erbij na te denken. De wereld verandert en wij moeten mee veranderen.”

Volgens de verdediger loopt Spanje achter op het gebied van racismebestrijding. “Er is veel racisme tegen buitenlanders. Spanje verkoopt zich als een eerstewereldland, maar in bepaalde opzichten lopen ze achter. Als ik het kon, zou ik zijn foto op het internet zetten, zodat hij zich zou schamen.”

ook interessant

Of je ‘t nou leuk vindt of niet, je kunt tegenwoordig niet meer om de smerige kop van...

Meestal voel je wel aan of je Tinder-date interesse heeft in meer dan een drankje, maar als dat...

Ivoorkust had tegen Kameroen aan een punt genoeg om zich te plaatsen voor de Afrika Cup. Dat lukte...

Een achtjarig kind uit Amerika heeft vorige week zijn grote droom uit laten komen. De 8-jarige Atticus Lane-Dupre...

Barcelona won dit weekend met 2-1 van Real Madrid in de eerste El Clasico, maar dat ging niet...

De Bulgaarse tennisser Grigor Dimitrov heeft een figuurlijke ace geslagen, door de appetijtelijke Nicole Scherzinger te regelen. Een...