Search
Close this search box.

Bananengooier krijgt ‘levenslang’

De ‘voetbalsupporter’ van Villarreal die zondag in de competitiewedstrijd tegen FC Barcelona een banaan op het veld gooide, heeft van de Spaanse club een levenslang stadionverbod gekregen. De toeschouwer is mede dankzij de inzet van andere supporters geïdentificeerd, zo meldde Villarreal vandaag.

De supporter wierp afgelopen weekend een banaan naar Barcelona-speler Dani Alves. De Braziliaan, die net een corner wilde nemen, maakte direct een statement tegen racisme door het stuk fruit op te rapen en er een hap uit te nemen. Naar aanleiding van de actie van Alves plaatste zijn ploeggenoot Neymar op Twitter een ‘bananenselfie’, met de spottende tekst ‘We zijn allemaal apen’. Het is inmiddels al een grote hit op social media.

De back had van tevoren niet gedacht dat zijn actie zo veel los zou maken. “Ik ben verrast door alle steun”, zei Alves. “Ik deed het zonder erbij na te denken. De wereld verandert en wij moeten mee veranderen.”

Volgens de verdediger loopt Spanje achter op het gebied van racismebestrijding. “Er is veel racisme tegen buitenlanders. Spanje verkoopt zich als een eerstewereldland, maar in bepaalde opzichten lopen ze achter. Als ik het kon, zou ik zijn foto op het internet zetten, zodat hij zich zou schamen.”

ook interessant

Okee, hij heeft soms wat vreemde maniertjes en is niet zelden onuitstaanbaar, maar Cristiano Ronaldo is wél de...

We hebben haar al vaker voorbij zien komen, Edurne García Almagro, de vriendin van doelman David De Gea....

Brazilië moet het de rest van het WK doen zonder sterspeler Neymar. De held van Brazilië heeft in...

Graziano Pellè heeft fans in alle kringen, zo blijkt uit een tweet van een bekende toptennisser....

Je zou het gezien zijn lengte niet zeggen (haha), maar ook Wesley Sneijder wordt een dagje ouder. De Oranje-middenvelder...

FC Barcelona heeft een record-omzet over het afgelopen seizoen, dat heeft de club bekendgemaakt tijdens de presentatie van...