Search
Close this search box.

Dit is het Vermogen van Badr Hari!

Hij kan zowel op sportief vlak als op financieel vlak niet tippen aan Rico Verhoeven, maar toch heeft Badr Hari een glansrijke carrière achter de rug. Met grote (titel)gevechten heeft de kickbokser ook het nodige geld bij elkaar geslagen. Daarom lees je in dit artikel wat het vermogen is van Badr Hari.

In het kickboksen krijgen de sporters geen vast salaris. Bij de meeste sporten heb je een contract en word je betaald door een werkgever. Denk bijvoorbeeld aan voetbal, wielrennen of Formule 1. Maar er zijn ook sporten waarbij je inkomsten afhangen van je prestaties. Dat is dan weer het geval bij sporten als tennis, darten en ook in de vechtsport. Uiteraard hebben vechters wel sponsoren, waar ze bepaalde inkomsten uit krijgen, maar er is geen basissalaris.

Het vermogen van Badr Hari

Het inkomen van Badr Hari

Vechters halen hun inkomsten voornamelijk uit de grote gevechten. Daar kunnen de inkomsten flink oplopen. Dat is ook hoe Badr Hari het grootste deel van zijn vermogen bij elkaar heeft gesprokkeld. Laten we bijvoorbeeld het laatste gevecht tussen Badr Hari en Rico Verhoeven er eens bij pakken. Voor een normaal gevecht bij kickboksorganisatie GLORY krijg je al 200.000 euro bijgeschreven. En dan maakt het niet eens uit of je wint of niet.

De inkomsten van Badr Hari

Voor de echt grote gevechten betaalt GLORY 500.000 euro aan de twee kemphanen. Maar daar blijft het niet bij. Dat is namelijk de minimale som. Daar komt nog het een en ander aan inkomsten bij. Bijvoorbeeld een deel van de kaartverkoop en er is een winstpremie. Ook verdien je nog 50.000 euro extra als je de tegenstander knock-out slaat. De laatste keer dat Badr en Rico tegenover elkaar stonden, keken er zo’n 3,5 miljoen betalende kijkers via een livestream. Naar verluidt gingen de totale inkomsten voor Badr richting de miljoen euro.

Hoveel geld Badr Hari heeft

Het vermogen van Badr Hari

En dan te bedenken dat Badr meermaals tegen Rico heeft gevochten in de laatste jaren. Daarnaast heeft hij natuurlijk ook nog genoeg andere tegenstanders gehad. Hij verdient nog een mooi bedrag aan al zijn sponsoren. Daarnaast kunnen we Badr ook wel een influencer noemen. Onze Marokkaanse vriend heeft namelijk 3 miljoen volgens op Instagram. Even een bepaald bedrijf, bepaald product of een bepaalde dienst noemen in je post en je kunt weer tienduizenden euro’s bijschrijven.

Het vermogen van Badr Hari is 8 miljoen euro

In 2012 meldde het zakenblad Quote dat Badr Hari al een vermogen van 5 miljoen euro had. Daar is in de afgelopen jaren uiteraard genoeg geld bij gekomen. Daardoor schatten wij het vermogen van Badr Hai momenteel op 8 miljoen euro.

Hari doet het voor het geld

Het grote nadeel van dit financiële systeem, is dat je inkomen afhankelijk is van het aantal gevechten dat je hebt. Zo heeft Badr Hari bijvoorbeeld acht jaar op rij geen gevecht meer gewonnen. Collega-kickbokser James McSweeney verweet hem dan ook dat hij alleen nog maar gevechten aangaat voor de poen en niet omdat Hari daadwerkelijk denkt nog kans te maken.

“Fysiek zagen we zwaktes, maar vooral zijn geest is zwak tijdens de gevechten”, aldus McSweeney. “Telkens als het moeilijk wordt voor hem, zie je dat Badr een weg zoekt om te kunnen stoppen. Dan faket hij een blessure. Ik wil niet respectloos zijn, maar dit zijn gewoon de feiten. Moet je je voorstellen dat een andere vechter acht jaar op rij niet wint. Niemand zou die kerel serieus nemen. Het is duidelijk dat hij niet meer moet gaan vechten…”

2 miljoen euro op één dag

En dat het in het kickboksen hard kan gaan met de financiën, dat bewees Hari wel in 2014. Destijds speelde hij een mini-toernooi in Dubai. In de eerste wedstrijd gaf hij zijn tegenstander Stefan Leko na 15 seconden al een fatale klap. In de finale had hij slechts 40 seconden nodig om Peter Graham knock-out te krijgen. Later maakte hij op Facebook bekend wat hij daarvoor kreeg. “Even 8 miljoen VAE dirham (omgerekend 2 miljoen euro, red.) in 2 minuten tijd verdiend.” Hij vertelde een groot deel daarvan te hebben gedoneerd aan het goede doel.

ook interessant

Het is Sven Kramer opnieuw niet gelukt een gouden medaille te pakken op de 10 kilometer. De schaatser...

PEC Zwolle heeft vanavond de Johan Cruijff-schaal gewonnen ten koste van Ajax. De club sleept daarmee na het...

NEC verloor gisteren het degradatieduel tegen Roda JC met 3-1 en dat viel niet in goede aarde bij...

Voetbal is glamour en de salarissen en transfersommen voor spelers worden steeds hoger. Toch komt er voor elke...

Nieuwe trainer Marco van Basten met AZ terugkeren in de top van de eredivisie. “Het is de bedoeling...

Feyenoord zette als landskampioen van het seizoen 2016/17 een dikke streep door alle lollige ‘toen Feyenoord nog kampioen...