Search
Close this search box.
luxe moderne strakke badkamer

Een badkamer zoals in een hotel: zo doe je dat!

Voor de meeste mensen is de badkamer niet meer dan een plek waar ze zich in de ochtend snel klaarmaken voor werk en in de avond klaarmaken om te gaan slapen. Echter, wanneer je aandacht besteedt aan je badkamer, kan dit een heerlijke plek zijn om even tot rust te komen. Wil jij je in jouw badkamer wanen alsof je in een hotel bent? In dit artikel delen we enkele tips voor de badkamer van je dromen!

Een inloopdouche

witte-zwarte-badkamer

Voor dat echte hotelgevoel is een inloopdouche natuurlijk cruciaal. Dit is even een verbouwingsproject, maar het eindresultaat is ontzettend sfeervol en stijlvol. Bij de installatie van een inloopdouche zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Ten eerste is het belangrijk dat de douchebak groot genoeg is, zodat het water niet allemaal in de badkamer zelf spettert. Daarnaast is het belangrijk om een goed afwateringssysteem te creëren dat de volledige breedte van de douchebak beslaat.

Een fijne douchekop

In hotels heb je vaak ontzettend leuke en lekkere douchekoppen met meerdere standen. Verwen jezelf en koop deze ook voor je eigen badkamer. Geef jezelf meerdere opties, zodat je kan kiezen voor een snelle douche, of voor een echt rustmoment. Zo kun je bijvoorbeeld een standaard douchekop combineren met een fijne regendouche of een massagestraal in de rug.

Luxe materialen

ruime-badkamer-hoge-ramen

Dat echte hotelgevoel krijg je wanneer je je badkamer inricht met luxe uitziende materialen. Natuursteen is bijvoorbeeld een uitstekende keuze. Laat dit mooi polijsten en bedek hiermee de vloer of de muren van je inloopdouche. Ook kan het heel luxe ogen wanneer je kiest voor een minder standaard materiaal voor je kraan. Zo hebben de meeste mensen gewoon een kraan van standaard RVS, maar het kan ontzettend stijlvol zijn om een kraan van bijvoorbeeld koper te installeren, of te kiezen voor een kraan met een goudkleurige of rosékleurige coating. Tot slot is marmer natuurlijk bij uitstek een luxe materiaal. Echt marmer is natuurlijk erg duur, maar er zijn voldoende mogelijkheden om de illusie van marmer te wekken, bijvoorbeeld met een PVC-vloer met marmerlook, of met marmerlook wandpanelen.

Een lekker geurtje

wit-badkuip-wastafel-badkamer

In een luxe badkamer worden alle zintuigen op een aangename manier geprikkeld. Het ziet er niet alleen prachtig uit, het ruikt er ook nog eens heerlijk. Je kunt met verschillende dingen een heerlijk geurtje in jouw badkamer verspreiden. Denk aan geurstokjes of brand zo nu en dan een geurkaarsje. Ook planten in de badkamer zijn een goed idee. Planten ruiken lekker en zorgen voor een betere luchtkwaliteit. Aangezien de badkamer een warme en vochtige omgeving is, is het slim om te kiezen voor wat meer tropische planten. Aloë vera is bijvoorbeeld een uitstekende keuze.

ook interessant

Donny van de Beek is een gewone jongen. Geen strandhuis op Mallorca voor de begeerde middenvelder, nee, Donny...

Ben jij van plan om alles in huis helemaal om te gooien en de boel eens flink te...

Het huis van Dusan Tadic staat in Amsterdam Oud-Zuid, één van de duurste wijken van Amsterdam. Dat zal...

Cristiano Ronaldo heeft niet het eerste het beste appartement in New York op de kop getikt. Zijn nieuwe...

Philip Cocu stond in Eindhoven te boek als de man die PSV als speler én als trainer een...

PVC vloeren worden steeds populairder. Maar hoe komt het dat deze zo succesvol zijn? En, minstens zo belangrijk...