Search
Close this search box.
Deze baantjes haden de mannen van VI voor ze beroemd werden

Deze baantjes hadden de mannen van VI voor ze beroemd werden

De heren Genee, Gijp en Derksen zijn inmiddels samengesmolten met Voetbal Inside, maar geloof het of niet: ook zij zijn hun carrière ergens begonnen. Wist jij dit al over de buitenbeentjes van de voetbaljournalistiek?

6. Danny Vera

Danny Vera
© Wikipedia

Hij is sinds jaar en dag de huisgitarist van VI, maar Danny begon op de popacademie in Tilburg, waar hij onder andere in de klas zat bij Krezip-zangeres Jacqueline Govaert. De besnorde zanger bracht daarna een paar albums uit, maar zijn echte succes kwam pas toen Johan Derksen hem uitnodigde voor VI. Een leuke bijkomstigheid was dat zijn bevallige vriendin (en inmiddels vrouw) Escha biertjes kwam tappen in het programma.

5. René van der Gijp

rene-van-der-gijp
© YouTube

Gijpie was een talentvolle aanvaller, maar de Dordechter maakt meer grappen en grollen dan dat hij daadwerkelijk met voetbal bezig was. Hij eindigde zijn carrière uiteindelijk bij sc Heerenveen en de flamboyante ex-voetballer had daarna vele baantjes: zo scoorde hij hits met carnavalsliedjes, maakte (slechte) reclamespotjes met Wim Kieft en presenteerde het Veronica-programma Beachvolley.


4. Jan Boskamp

jan-boskamp-vroeger
© YouTube

Na een niet onverdienstelijke voetbalcarrière bij onder meer Feyenoord en Oranje begon Bossie een trainersloopbaan waarin hij maar liefst 17(!) clubs langsging. De mepgrage Rotterdammer was met name actief in België, maar maakte ook uitstapjes naar Georgië, Midden-Oosten en Engeland (Stoke City). Bossie begon relatief laat als analist: pas vanaf 2010 ging hij voor Belgische en Nederlandse programma’s aan de slag.

3. Hans Kraay jr.

Deze 14 bizarre feitjes over de Eredivisie wist je nog niet
© Dailymotion

Ook Hansie Hansie versleet veel clubs, maar deed dat met name als voetballer. De driftkikker stond onder loondienst bij 15 teams, onder andere in Canada, Engeland, de Verenigde Staten én België.  Zijn tweede leven als presentator begon hij als sportverslaggever, maar al snel zonk de jasjesgooier weg in de bedenkelijke tv-wereld van SBS6: hij presenteerde onder andere Lachen om Home Video’s en Domino Day bij de campingzender. 

2. Wilfred Genee

wilfred-genee-1999

Wilfred Genee studeerde af als jurist, maar koos uiteindelijk voor een baan als presentator. Dat was lang geen onverdeeld succes: Genee werd in de jaren 90 één van de gezichten van Sport 7, maar die zender flopte volledig. Het gelhoofd maakte in 2005 opnieuw de verkeerde keuze, door van Voetbal Insite over te stappen naar Talpa. Ook die zender ging al snel op de fles en Genee werd daarop weer in genade aangenomen bij RTL. Hieronder zien we hem in actie bij zijn eerste baantje voor OOG TV.

1. Johan Derksen

johan-derksen
© YouTube

De sigaarsnor was net als Gijpie, Hansie en Boskamp voetballer, maar combineerde dat met een baan als journalist. Zijn voetbalcarrière bracht hem als bikkelharde verdediger langs Cambuur, Veendam, Haarlem, SV Meppen en MVV. Daarnaast was bluesliefhebber Derksen ook jarenlang manager van de Nederlandse band Cuby + Blizzards. Derksen maakte zijn intrede als moddervette analist in 1999, bij het programma Sport aan Tafel.

ook interessant

Homoseksuele voetballers: ze lijken niet te bestaan. Dat is natuurlijk bullshit, al kost het behoorlijk wat moeite om...

Er gaat een biografie komen over het leven van Sylvie Meis. Ze heeft een flink bedrag aangeboden gekregen...

Een waar vuurwerkbombardement, dat kregen de spelers van Dnipro, de nummer drie van de competitie in Oekraïne op...

The Journey komt terug in FIFA 18, en Alex Hunter’s nieuwe seizoen begint met een toptransfer. Maar EA...

Ajax speelt vandaag in het Turkse Belek een oefenwedstrijd tegen Galatasaray. Trainer Frank de Boer zal vermoedelijk kiezen...

De voorzitter van de Italiaanse voetbalbond heeft weinig op met damesvoetbal. Felice Belloli noemde voetbalsters tijdens een vergadering...