Search
Close this search box.
KNVB Beker

AZ wint de beker

AZ Alkmaar heeft donderdagavond de KNVB-beker gewonnen. De club uit Alkmaar was in de finale met 2-1 te sterk voor PSV.

De Alkmaarders kenden een droomstart in de Rotterdamse Kuip. Binnen een kwartier stond het 2-0 voor AZ door doelpunten van Adan Maher en Jozy Altidore. Vooral de goal van Maher was van grote klasse. De middenvelder dribbelde met de bal richting zestien van PSV en kapte daar met een mooie beweging verdediger Bouma uit.

Na de 2-0 zette PSV aan en kwam het tot enkele grote kansen. Het was wachten op de 2-1 en die viel dan ook na ruim een half uur spelen. De gelijkmaker hing in de lucht maar AZ wist het tot de rust vol te houden.

Na de thee kwamen de spelers van Verbeek beter uit de kleedkamer. PSV zette echter steeds meer aan maar met veel moeite wist AZ stand te houden. Verder dan een schot op de paal van Lens kwam de club uit Eindhoven niet en daardoor wist AZ zich te verzekeren van de Beker.

Door de overwinning mag AZ twee rondes later instappen in de strijd om de Europa League en spelen ze in augustus voor de Johan Cruijffschaal tegen kampioen Ajax.

ook interessant

Ajax heeft AZ-verdediger Nick Viergever vastgelegd. Dat heeft de regerend landskampioen via de officiële kanalen bevestigd. De verdediger,...

Soms komen er vervelende spreekkoren van de tribunes, haatdragend of kwetsend. Maar soms moet je ook gewoon even...

Het WK 2018 blijft in Nederland een pijnlijk onderwerp, maar ook in ons kikkerlandje kunnen we met de...

Kampioen Ajax opent op vrijdag 2 augustus de competitie met een thuiswedstrijd tegen Roda JC. Dat werd vandaag...

Voormalig voetballer Geert den Ouden slingerde afgelopen zaterdag een bizar gerucht de wereld in: Robin van Persie zou...

Hansie Hansie die met zijn jasje gooit, het filmpje is inmiddels al honderdduizende keren gezien. Dit weekend kreeg...