Search
Close this search box.
Gert Jan verbeek

‘AZ wacht heet avondje’

Trainer Gertjan Verbeek van AZ heeft zijn spelers op een heet avondje voorbereid, uit bij Maccabi Haifa in de eerste groepswedstrijd van de Europa League. “Het is hier drukkend warm, daar zullen beide ploegen last van hebben”, liet de coach weten op de website van AZ.

“Daarom verwacht ik niet dat er in een hoog tempo gespeeld gaat worden.” Maccabi Haifa kwam de afgelopen drie weken niet in actie in verband met nationale festiviteiten. “Mede daardoor hebben we ze niet zelf in een stadion kunnen analyseren. We zijn nu afgegaan op videobeelden, maar het nadeel daaraan is dat de camera alleen de bal volgt en je dus niet de hele ploeg ziet bewegen.”

Volgens Verbeek moet AZ rekening houden met vroeg druk zetten van de tegenstander. “Ze kunnen echter ook goed inzakken en zijn in staat om met goed positiespel aanvallend voetbal te spelen.”

ook interessant

Wat waren ze blij, de Manchester United-fans, toen Patrice Evra tegen Bayern München de 1-0 binnenschoot. Supporters van...

In Paraguay zijn een aantal spelers het niet eens met een gele kaart. Drie krijgen rood gepresenteerd van...

Messi’s is de beste voetballer van de wereld. En dit filmpje is van een van de beste flipbookmakers...

Niet Zlatan Ibrahimovic, zoals we eerder meldden, maar de Franse rijke zakenman Giullaume Zarke is de nieuwe liefde...

Johan Cruijff zal komende week niet naar de wedstrijd van Ajax tegen Barcelona gaan. Ook al woont de...

Een opmerkelijke uitspraak van Ricardo Pelaez, de sportief directeur van Mexico. Volgens de oud-international is het prima als...