Search
Close this search box.
Malanda van VFL Wolfsburg

‘Auto met Malanda reed veel te hard’

Vorige week bereikte het trieste nieuws ons dat Junior Malanda om het leven kwam door een auto-ongeluk. Langzaamaan komen er via de politie en enkele andere experts steeds meer zaken aan het licht over de oorzaak van het fatale ongeval.

De Belgische jeugdinternational Malanda van VfL Wolfsburg overleed zaterdag terwijl een bevriende voetballer zonder geldig rijbewijs met een snelheid van tussen de 150 en 250 km/u over de Duitse snelweg reed.

Malanda en zijn vrienden waren gehaast om de luchthaven te bereiken, waar het vliegtuig van Wolfsburg richting Zuid-Afrika zou vertrekken. Zij waren onderweg vanuit Brussel. Op sociale media postten zijn nog dat ze met hoge snelheid onderweg waren.

In combinatie met het slechte weer en de hoge snelheid vloog de auto, waar Malanda op de achterbank lag te slapen, over de kop. De Belg werd uit de auto geslingerd en overleefde het ongeluk niet.

Rond 15.30 uur ging het echter mis: de Volkswagen Touareg ging bij zware regen en rukwinden over de kop. Malanda – die op de achterbank lag te slapen – werd uit de auto geslingerd. De aanvoerder van de Belgische beloften overleefde de klap niet.

De chauffeur was de 20-jarige Anthony D’Alberto, een jeugdspeler van Anderlecht. Hij reed zonder geldig rijbewijs voor het buitenland rond en raakte zwaargewond. Ook de andere passagier Jordan Atheba (20) liep zware verwondingen op.
Belgisch voetbaltalent komt om in auto-ongeluk

ook interessant

De liefde was lang bekoeld, maar de Oekraïense tortelduifjes Victoria Koblenko en voormalig FC Groningen-speler Evgeniye Levchenko zijn weer...

Samenvatting Uruguay – Costa Rica WK 2014: Costa Rica heeft vanavond voor een enorme stunt gezorgd door Uruguay...

Het is erop of eronder voor Ajax. Scoren is noodzakelijk in Turijn, anders zit het Champions League-avontuur erop....

Diego Armando Maradona heeft de ‘Hand van God’ een compleet nieuwe betekenis gegeven. Waar het 24 jaar geleden...

Louis van Gaal is met zijn flamboyante gedrag natuurlijk een dankbaar mikpunt van imitaties. Hele goede hebben we...

Bij PSV kwam hij er niet aan te pas, maar bij SC Heerenveen heeft spits Sam Lammers zijn...