Search
Close this search box.

Audi met Ingolstadt eindelijk in Bundesliga

Het Duitse automerk Audi, afkomstig uit de autostad Ingolstadt, niet ver van München, heeft een lange geschiedenis in het (Duitse) voetbal. Het luxe automerk, met de vier bekende rondjes als logo, is al jarenlang actief in de voetbalwereld met onder meer een van de grootste clubs van de wereld, Bayern München.

Sinds 2015 is echter ook de club van de stad zelf, FC Ingolstadt 04, actief in de Bundesliga. De club ontstond in 2004 na een fusie tussen ESV Ingolstadt en MTV Ingolstadt. De club promoveerde in mei 2015 voor het eerst in haar historie naar de Bundesliga.

Dit seizoen heeft de club het echter moeilijk. Degradatie lonkt met een een na laatste plaats en daarmee lijkt Audi, waarvan je via www.auto-onderdelenexpert.nl altijd onderdelen op voorraad kan kopen,  de club al na twee seizoenen weer te moeten laten gaan. Reden te meer dus om zich te blijven richten op Bayern München, waar het automerk sinds 2002 een intensieve samenwerking meer heeft.

Twee jaar geleden trakteerde Audi Arjen Robben en zijn teammaats nog met een schitterende wagen. Een mooi teken dus voor zowel de club als het merk.

ook interessant

Radamel Falcao deed in het clubblad van Man United een bizarre onthulling, die Engeland op zijn grondvesten zal...

Babynieuws! Feyenoorder Jordy Clasie is vandaag vader geworden, zo meldt de website Feyenoord Pings. Het betekent dat Ronald...

Al het nieuws over deze nieuwe liefde van Cristiano Ronaldo ten spijt, The Sun is er nog steeds...

De pers weet het zeker: het is over en uit tussen Barca-voetballer Gerard Pique en zijn beroemde vriendin...

Wat een leuk stel hè, die ondeugende Alexis Sanchez en de heerlijke Laia Grassi. Nou, het is dus...

Sepp Blatter wil van de penaltyserie aan het eind van een voetbalwedstrijd af. Duels worden op die manier...