Search
Close this search box.
Deze 5 dingen wist je nog niet

Deze 6 dingen wist je nog niet over Anouk Hoogendijk

Het is echt waar: de 31-jarige Anouk Hoogendijk verdwijnt na dit seizoen van het voetbaltoneel. Verdrietig nieuws voor de Ajax-dames, maar ook mannelijk Nederland zal in rouw zijn. Wist je dit al over de mooiste damesvoetballer van Nederland?

6. Begon in een meisjesteam, maar ging al snel naar de jongens

Begon bij de dames, maar ging snel naar de jongens
© YouTube

Anouk’s eerste club was CSW uit Wilnis, waar ze al snel veel te goed bleek voor het dameselftal. De jonge Anouk was een ware goaltjesdief en maakte haar team seizoen op seizoen kampioen. Reden voor de club om haar bij het jongensteam te halen. “Bij iedere vereniging was het: kijk, daar doet een meisje mee. Tot ze op het veld stonden en het lachen ze snel verging”, vertelt haar voormalig trainer met zichtbaar genoegen aan Helden.

5. Was al op haar 13e op televisie te bewonderen

Anouk vergaarde in 1997 al nationale faam, toen ze meedeed aan het programma Geef nooit op. Peter-Jan Rens vervulde de grote wens van de voetbalster: ze mocht meetrainen met FC Utrecht, in 2007 tevens haar eerste profclub. Daarmee kunnen we stellen dat Anouk het inmiddels iets verder heeft geschopt dan presentator Peter-Jan Rens.

4. Stond in de FHM 500 van mooiste sportvrouwen

Anouk Hoogendijk bikini
© Instagram

Ook over de grenzen maakte Anouk furore. Niet alleen in het shirt van Arsenal, maar tevens door haar bevallige verschijning. Het leverde haar afgelopen jaar een welverdiende plekje op in de FHM 500 van mooiste sportvrouwen. Met plekje 21 was ze pardoes de mooiste sportvrouw van Nederland. Kunnen wij het alleen maar roerend mee eens zijn, natuurlijk.

3. Is een specialist in wereldgoals

Ze mag zich dan vooral schikken in een verdedigende rol, prachtige doelpunten maken kan Anouk Hoogendijk ook. Een aantal jaar geleden viel de dame op door met een fantastische omhaal te scoren, en dat kort daarna nog eens dunnetjes over te doen met een briljante volley. Het leidde tot een geestig onderonsje met toenmalig Ajacied Viktor Fischer.

2. Houdt van stoere mannen, en deed het voor het eerst met…

Anouk Hoogendijk Nike
© Instagram

Mocht je al in tranen zijn na een zielige film, dan ben je niet Anouk’s cup of tea. In een Q&A op Ajax TV onthult de voetbalster dat ze op stoere mannen valt. Aan Helden verklapt ze bovendien wie haar allereerste liefde was. “Op de basisschool ben ik meerdere keren verliefd geweest, maar de allereerste was Sidney”, onthult Anouk. Sidney, als je dit leest: lucky bastard!

1. En ja: ze heeft een vriend

Anouk is een fervent Instagrammer, maar houdt haar thuissituatie opvallend geheim. Het zou je misschien de hoop kunnen geven dat de bevallige voetbalster single is. Helaas geïnteresseerden: Anouk heeft wel degelijk een vriend. Dat weet Vogue de dame te ontfutselen.

“Ik woon samen met mijn vriend Pieter”, maakt ze aan alle dromen een einde. “Hij is trots op me en steunt me volop. Dat is belangrijk, want topsport is een rollercoaster.” Wat speurwerk leert dat het hier gaat om Pieter Verhoeven, een gymleraar.

Het interview dateert overigens uit 2015, dus misschien is Anouk inmiddels weer op de markt. Deze recente Instagram-picca’s doen echter anders vermoeden…

Anouk Hoogendijk vriend
© Instagram
Anouk Hoogendijk vriend
© Instagram

Bonus: Gewoon wat mooie plaatjes van Anouk

Anouk Hoogendijk mooi
© Instagram
Anouk Hoogendijk mooi
© Instagram
Anouk Hoogendijk mooi
© Instagram
Anouk Hoogendijk mooi
© Instagram
lief-mooie-anouk-hoogendijk-doet-kinderen-voor-kinderen
© Instagram

deze-10-sportvrouwen-kunnen-miss-nederland-worden-anouk-hoogendijk-2

ook interessant

We weten al langer dat Rick Karsdorp mazzel heeft met zijn appetijtelijke vriendinnetje, maar Astrid Lentini laat geen mogelijkheid...

Na een dagje zilver is het vandaag weer een gouden dag voor Nederland op de 5 km. De...

Mark Tuitert was er jarenlang bij op de Olympische Winterspelen, met als hoogtepunt zijn gouden medaille in 2010....

We hebben het vaak over de Nederlandse transferflops in de Premier League en vergeten daardoor bijna dat Georginio Wijnaldum het gewoon uitstekend...

Gabriel Batistuta is ondertussen al 45 jaar, maar hij kan nog steeds ontzettend hard schieten. In een benefietwedstrijd...

We berichtten gisteren al over de schandalige actie van enkele Chelsea-fans in Parijs, die een zwarte man beletten...