Search
Close this search box.
Knapste profvoetbalster Ana Maria Markovic

Veel knapper dan voetbalster Ana Maria Markovic gaan ze niet worden

De drie miljoen volgers op Instagram zal ze niet te danken hebben aan haar overweldigende prestaties in het shirt van Grasshopper Zürich. Ana Maria Markovic is waarschijnlijk een van de knapste profvoetbalsters ter wereld. Maak kennis met deze Kroatische beauty.

Ana Maria Markovic
© Instagram: @Anamxrkovic

Ana Maria Markovic is in 1999 geboren in het Kroatische Split. Haar moeder is Kroatisch, maar op twaalfjarige leeftijd verhuisde ze met haar gezin naar Zwitserland, waardoor ze een groot deel van haar jeugd opgroeide in Zürich. De liefde voor het voetbal heeft er echter niet van jongs af aan ingezeten. Zo zat ze eerst tien jaar op turnen voordat ze op voetbal ging.

Lees ook: Alle partners van onze Oranje Leeuwinnen in 2023 op een rij

Ana Maria Markovic is de knapste voetbalster ter wereld
© Instagram: @Anamxrkovic

Dankzij haar jongere zusje Kristina Markovic ging ze als 13-jarig meisje op voetbal bij de amateurclub FC Schlieren. Ze gaf daarbij tevens aan geïnspireerd te zijn door de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal én door haar grote idool Cristiano Ronaldo. “Hij is zonder twijfel mijn favoriete speler en dat zal altijd zo blijven. Wat hij tijdens zijn voetbalcarrière deed en nog steeds doet, is indrukwekkend en onvergelijkbaar. Ik beschouw hem als de beste uit de hele voetbalgeschiedenis. Mijn favoriete Kroatische speler is echter Luka Modrić.”

Ana Maria Markovic is profvoetbalster
© Instagram: @Anamxrkovic

Ana Maria Markovic

Op vijftienjarige leeftijd werd Ana Maria gescout voor FC Zürich. Zij zagen het direct in haar zitten en lieten haar spelen in de Onder-21. Van daaruit maakte ze de stap naar het profvoetbal. Maar hoe lief en onschuldig ze er ook uitziet, er zit ook zeker een ondeugende kant aan de knappe blondine. Zo maakte ze in 2020 de gevoelige overstap naar aartsrivaal Grasshopper Zürich.

Ana Maria Markovic speelt bij Grasshopper Zürich
© Instagram: @Anamxrkovic

Bij die club groeide ze niet alleen uit tot vaste waarde, maar ook tot international van Kroatië. Ze mocht kiezen voor een interlandloopbaan bij Kroatië of Zwitserland, maar koos voor haar geboorteland. “Ik heb voor Kroatië gekozen omdat ik daar thuishoor”, vertelde ze aan Croatia Week. “Ik ben daar geboren en dat maakt mij trots en geeft me motivatie. Ik heb dus ook geen moment geaarzeld.”

Ana Maria Markovic heeft een zusje: Kristina
© Instagram: @Anamxrkovic

Ook zusje is profvoetbalster

Wat haar overstap naar de rivaal extra gevoelig maakt, is dat haar zusje Kristina Markovic nog wel gewoon voor FC Zürich speelt. In februari 2023 stonden de zusters Markovic tegenover elkaar en toen sloeg het karma toe. Ana Maria Markovic liep in de derby een zware knieblessure op, waardoor ze lange tijd uitgeschakeld was.

Ana Maria Markovic is een Kroatische voetbalster
© Instagram: @Anamxrkovic

Markovic gaf aan dat haar absolute droomclub Chelsea is. Maar dat ze nog altijd in de Zwitserse competitie speelt, heeft niet met haar talent, maar met iets anders te maken. Ze studeert op dit moment namelijk aan de universiteit van Zürich en heeft gezegd eerst haar studie af te willen maken, voordat ze een transfer maakt. Niet alleen sportief en aantrekkelijk dus, maar ook nog intelligent.

Ana Maria Markovic is ondernemer
© Instagram: @Anamxrkovic

Markovic is ondernemer

Dat ze over een gezonde portie hersencellen beschikt, blijkt ook wel uit de ondernemersgeest die Markovic bezit. Buiten het feit dat ze zichzelf als merk in de markt zet, waardoor ze extreem veel sponsordeals heeft, is ze zelf ook nog ondernemer. Zo richtte ze samen met twee vrienden een bedrijf op in fruitsappen en heeft ze met RELOADZ een eigen bedrijf in ‘innovatief en veganistisch eiwitwater’.

Ana Maria Markovic is van Kroatische en Zwitserse komaf
© Instagram: @Anamxrkovic

Het lijkt erop dat Ana Maria Markovic op dit moment nog geen vriend heeft, dus alles ligt nog open. Pas echter wel op met wat je tegen haar zegt. Zo vindt ze het verschrikkelijk om ‘de meest sexy voetbalster ter wereld’ genoemd te worden. Blijkbaar kan ze de waarheid niet aan dus.

Ana Maria Markovic in het shirt van Zürich
© Instagram: @Anamxrkovic
Kroatisch international Ana Maria Markovic
© Instagram: @Anamxrkovic
Ana Maria Markovic in een restaurant
© Instagram: @Anamxrkovic
Ana Maria Markovic met een bal
© Instagram: @Anamxrkovic
Ana Maria Markovic studeert in Zürich
© Instagram: @Anamxrkovic
Ana Maria Markovic in bikini
© Instagram: @Anamxrkovic
Ana Maria Markovic in badkleding wil niet meest sexy voetbalster genoemd worden
© Instagram: @Anamxrkovic

ook interessant

Gabriel Batistuta is ondertussen al 45 jaar, maar hij kan nog steeds ontzettend hard schieten. In een benefietwedstrijd...

Belofte maakt schuld. Eerder vandaag meldden we al dat de Franse weervrouw de belofte had gemaakt om als...

Nee, het lijkt bijzonder onwaarschijnlijk dat Iran vanavond een kans maakt om de sterren van Spanje te verrassen....

Ajax is kampioen! In Almelo speelde Ajax 1 – 1 gelijk tegen Heracles. Wederom kwam het doelpunt op...

Dat kon Joël Veltman wel even gebruiken na dat pijnlijke puntverlies tegen FC Utrecht. Zijn vrouw Naomi is...

Het tijdperk Peter Bosz bij Ajax is voorbij, voordat het goed en wel begonnen is. De trainer zette...