Search
Close this search box.

Alles wat je moet weten over bookmakers

Vind je het leuk om af en toe eens te wedden op sport? Dan ben je zeker niet de enige, sportweddenschappen zijn op dit moment namelijk mateloos populair in ons land. Wil je zelf gaan gokken op sport dan zal je op zoek moeten gaan naar goede bookmakers.

Aangezien er nog altijd onduidelijkheid bestaat rondom de bookmakers hebben we besloten om de belangrijkste informatie in dit artikel voor je op een rijtje te zetten.

Wat is een bookmaker eigenlijk – functie van bookmaker

Goed, laten we maar eens beginnen bij het begin. Wat doen de bookmakers vraag je je af? Je kunt een bookmaker ook wel zien al de partij die zich bezighoudt met sportweddenschappen.

In feite kan je het zien als een site die het mogelijk maakt om te wedden op sport. Het zijn de bookmakers die een oordeel vellen over de totale inzet en de uitbetaling van bepaalde weddenschappen.

We noemen dit ook wel de quotering van de wedstrijd. Hoe groter de kans om te winnen, hoe lager het bedrag zal zijn wat er wordt uitgekeerd bij het wedden op sport. Logisch, de bookmaker zit er namelijk niet op te wachten om veel geld te verliezen op de totale weddenschap.

Bookmaker Bonussen en Promoties

In een poging om mensen te trekken voor het wedden op sport is het vaak zo dat de bookmakers bepaalde bonussen en promoties in het leven roepen. Deze bonussen kunnen bijvoorbeeld inhouden dat je extra geld krijgt wanneer je voor het eerst geld stort op de website. We noemen dit ook wel een welkomstbonus.

Tevens is het mogelijk dat je een gratis weddenschap krijgt als je net begint met het wedden op sport. Voor de mensen die al langer lid zijn van het online casino of bookmaker zijn er speciale loyaliteitsprogramma’s te vinden. Deze programma’s belonen je als je al langer gokt.

Voor een volledig overzicht van de beschikbare bonussen en promoties is het altijd mogelijk om een kijkje te nemen op de website van de bookmaker zelf. Bekende bookmakers zijn bijvoorbeeld Unibet.com of Bwin.com.

Wedden op sport via je mobiel

Vroeger was het noodzakelijk om langs te gaan bij een boomaker. Je kreeg toen een soort papiertje waar je jouw weddenschap op moest schrijven. Het is door de komst van het internet mogelijk geworden om eigenlijk overal te wedden. Zo zijn er diverse bookmakers te vinden waar je gebruikt kunt maken van een mobiele app.

Deze app is te downloaden via de website van de bookmaker zelf. Zolang je over een stabiele verbinding met het internet beschikt is het mogelijk om te wedden via de app. Dit maakt het mogelijk om voortaan ook even snel in de bus of trein een weddenschap te plaatsen.

Waar op letten bij het kiezen van bookmakers

Goed, voor het wedden op sport is het dus van belang om op zoek te gaan naar de juiste bookmakers. Bij het kiezen van bookmakers zijn er meerdere factoren die je mee zou moeten nemen bij het zoeken. We hebben het wat makkelijker gemaakt door deze factoren even onder elkaar te zetten:

  • Stortingseisen – kijk als eerste even goed naar de eisen voor de storting op de site. Bij de meeste bookmakers is het zo dat je minimaal 10 of 20 euro moet storten om te kunnen beginnen. Bij andere aanbieders kan dit echter hoger liggen. Hier zou je dus zeker even goed stil bij moeten staan. Kijk ook even goed naar de beschikbare opties voor het verrichten van een storting. Sommige bookmakers accepteren iDeal terwijl anderen alleen PayPal ondersteunen.
  • Inzet voorwaarden – net als de voorwaarden voor het storten van een bedrag is het ook van belang om even goed te letten op de voorwaarden voor de inzet tijdens het wedden. We kennen een minimale inzet en een maximale inzet. De minimale inzet ligt ook weer rond de 10 euro terwijl de maximale inzet kan oplopen tot wel 150.000 euro. Het spreekt voor zich dat het niet verstandig is om met veel geld te gaan wedden op sport als je net begint.
  • Klantenservice – het is natuurlijk mogelijk dat je tijdens het wedden tegen bepaalde problemen aanloopt. In dit geval is het erg prettig als er een klantenservice te vinden is waar je terecht kunt voor eventuele vragen. In veel gevallen kan je een berichtje sturen via de mail. Echter zijn er ook weer bookmakers te vinden waar je even kunt bellen als je een vraag hebt. Ook kan je een live chat vinden waar je terecht kunt voor jouw vragen. Wij raden je echt aan om te kiezen voor een bookmaker die dit ondersteund. Dit kan namelijk echt prettig zijn tijdens het wedden op sport.
  • Het aanbod van de sporten – als laatste is het van belang om even goed te kijken naar het aanbod van de spellen en sporten wat er te vinden is op de website van de bookmaker. De meeste bookmakers maken het wel mogelijk om te wedden op bekende sporten zoals bijv. voetbal of Formule 1. Het is alleen mogelijk dat je graag wilt wedden op sporten die net even wat minder bekend zijn, denk bijvoorbeeld aan schaken of aan worstelen. Door te kiezen voor een bookmaker die een grootschalig aanbod te bieden heeft, is het altijd weer mogelijk om te wedden op een sport die je echt leuk vindt om te kijken. Dit zorgt ervoor dat je met net even wat meer plezier aan de slag kunt gaan bij het weden.

Door op het bovenstaande te letten is het vinden van goede bookmakers echt niet meer zo lastig als je zou denken. Voor je het weet kan je zelf ook een account aanmaken om te beginnen met het wedden op sport.

ook interessant

Jose Mourinho had, met de duurste speler ter wereld binnen de gelederen en Zlatan in de spits, ongetwijfeld...

En dan duikt er ineens een video op van Alexis Sanchez, die een nummer van One Direction ten...

We kennen allemaal wel één remedie tegen een kater, maar wanneer je als een hoopje ellende op de...

Voetbalgenen worden doorgegeven, zoveel is wel duidelijk als je één blik op de familie Kluiver werpt. Vader Patrick...

Je kunt veel zeggen over de Amerikaanse doelvrouw Hope Solo, maar ‘onomstreden’ is geen eigenschap die bij haar...

Altijd al eens een voetballer tegen willen komen? Het wordt in ieder geval een stuk gemakkelijker om Jurgen...