Search
Close this search box.
De vriendin, het geloof en de rijke familie van Wout Weghorst

Vriendin, salaris en geloof van Wout Weghorst: dit wist je nog niet

Een jaar geleden streed Wout Weghorst nog met Burnley tegen degradatie, nu is hij vaste spits van Manchester United. Het kan verkeren! Maar wist je dat Weghorst streng gelovig is, uit een rijke familie komt en er zijn eigen ideeën op nahoudt over vaccinatie? Vijf dingen die je nog niet wist van Wout Weghorst!

In het kort:

  1. Wout Weghorst komt uit een enorm rijke familie
  2. Geloof Weghorst: hij bidt elke dag, thuis en op de club
  3. Dit is de knappe vriendin van Weghorst
  4. Salaris van Wout Weghorst: vele miljoenen per jaar bij United
  5. Weghorst miste toptransfer door vaccinatieweigering

1. Wout Weghorst komt uit een enorm rijke familie

Wout Weghorst is geboren en getogen in Borne, een dorpje nabij Almelo en Enschede. Aan luxe had Wout nooit gebrek, zijn ouders runden een uiterst succesvol familiebedrijf dat brandstof levert aan een groot bouwconcern. In een interview met ELF Voetbal vertelde Weghorst dat dat imago hem vaak in de weg heeft gezeten. “Dat was al zo toen ik nog bij NEO voetbalde. Dan zat Wout ineens bij het eerste alleen omdat zijn vader sponsor was.”

Vijf dingen die je nog niet wist van Wout Weghorst
© Instagram: @Wout.weghorst

“Zelfs bij Heracles Almelo hoorde ik dat nog. Mijn vader was daar sponsor en dan zeiden mensen dat ik daar alleen speelde vanwege mijn vader. Terwijl hij daar al meer dan tien jaar borden langs het veld had staan.” Zelf strijkt Weghorst inmiddels ook miljoenen op in het profvoetbal, maar ook zijn broers zijn uitstekend terechtgekomen. De één is inmiddels piloot en de anders heeft een belangrijke functie gekregen binnen het familiebedrijf AVIA Weghorst.

2. Geloof Weghorst: hij bidt elke dag, thuis en op de club

Het geloof speelt een hele belangrijke rol in het leven van Wout Weghorst. Samen met zijn ouders ging hij regelmatig naar de kerk in Borne. Later gaf hij aan nog altijd elke dag te bidden, zowel thuis als op de club. De boomlange spits heeft zelfs een app op zijn telefoon waarop hij elke dag een tekst uit de bijbel voorgeschoteld krijgt.

Het geloof is heel belangrijk voor Wout Weghorst
© Instagram: @Wout.weghorst

Daarmee is Weghorst lang niet de enige uit de voetballerij. Zo hield een deel van de selectie van het Nederlands elftal tijdens het WK in Qatar regelmatig religieuze sessies. Maar liefst vijftien van de zesentwintig spelers deden daaraan mee. Virgil van Dijk, Memphis, Cody Gakpo, Denzel Dumfries, Jurriën Timber, Stefan de Vrij, Wout Weghorst en zelfs Noa Lang waren daar bijvoorbeeld bij aanwezig.

3. Dit is de knappe vriendin van Weghorst

Nikki van Esch is de vriendin van Wout Weghorst. Nikki volgde een opleiding in textielproductie in Enschede en is tegenwoordig werkzaam als kledingspecialist. Wout en Nikki zijn al vele jaren samen, maar de aanvaller is nog niet op zijn knieën gegaan.

Dat heeft ermee te maken dat zijn ouders op jonge leeftijd zijn gescheiden en die fout wil Weghorst niet óók maken. Wel hebben Weghorst en Nikki inmiddels drie kinderen samen: Juul, Lucie Mary en Daantje Suze Mary.

Wout Weghorst is al vele jaren samen met zijn vriendin Nikki van Esch
© Instagram: @Wout.weghorst

4. Salaris van Wout Weghorst: vele miljoenen per jaar bij United

Volgens het Duitse Footballtranfsers streek Weghorst in zijn laatste periode bij VfL Wolfsburg al 3,5 miljoen euro per jaar op. In 2022 maakte hij de overstap naar Burnley en die club nam zijn volledige salaris over. Zijn periode bij de Engelse club liep in de soep en dus zocht Weghorst een uitweg. Hij werd verhuurd aan Besiktas, maar moest daarmee volgens het Turkse Sporx wel salaris inleveren.

In Turkije streek hij 2,7 miljoen euro per jaar op. Na een succesvol WK besloot Manchester United zes miljoen euro te betalen om hem vroegtijdig terug te laten keren in Engeland en hem een halfjaar te huren. Volgens The Mirror betaalt United hem een jaarsalaris van zeven miljoen euro!

Wout Weghorst verdient zeven miljoen euro per jaar bij Manchester United
© Instagram: @Wout.weghorst

5. Weghorst miste toptransfer door vaccinatieweigering

Volgens het Duitse BILD was de keuze voor de overstap naar de Engelse laagvlieger Burnley uit nood geboren. Er was brede interesse in Weghorst vanuit Engeland, Spanje en Italië, maar doordat hij weigerde zich te laten vaccineren tegen corona haakten vrijwel alle clubs af. Weghorst liet zich niet alleen niet vaccineren, maar liet zich er ook meermaals kritisch over uit.

“Stel je voor, er is een vaccin dat zo veilig is dat je bedreigd moet worden om het te nemen. Tegen een ziekte die zo dodelijk is dat je getest moet worden om te weten dat je het hebt”, schreef hij op social media. Later betuigde hij wel spijt van zijn uitspraken.

Wout Weghorst wilde zich niet laten vaccineren
© Instagram: @Wout.weghorst

ook interessant

Dušan Tadić heeft FC Twente verruild voor FC Southampton. De Engelse club, met nieuwbakken trainer Ronald Koeman aan...

In Uruguay is er ophef ontstaan over een seksschandaal bij Defensor Sporting Club, een club uit de hoofdstad...

Iedereen is fan van Zlatan, dus ook de Zweedse koning. De vorst gaat dinsdagavond een vorkje prikken met...

Aan het begin van het seizoen moest hij aan de lopende band vissen, maar de laatste maanden gaat...

Virgil van Dijk werd nog nooit geselecteerd voor het Nederlands elftal, maar toch heeft de Celtic-verdediger de moed...

Andy van der Meyde had tijdens zijn carrière altijd zeer aparte manier om een doelpunt te vieren. De...