Search
Close this search box.
Waar woont Van Nistelrooy, en wat doet zijn zoon Liam van Nistelrooy?

Vrouw, vermogen en kinderen Van Nistelrooy: alles wat je wilt weten

Hij is nu hoofdtrainer van PSV, maar voor zijn trainerscarrière maakte ‘Van the Man’ al naam in de voetbalwereld. Maar waar woont Ruud van Nistelrooy eigenlijk? En wist je dat Ruud een behoorlijke driftkikker is, en daar meermaals mee in de problemen kwam? Wij zetten alles voor je op een rijtje.

In het kort:

1. De vrouw van Ruud van Nistelrooy

Ruud van Nistelrooy is getrouwd met zijn jeugdliefde Leonie Slaats. De twee kennen elkaar al vanuit hun tienertijd en zijn in 2004 getrouwd in het Noord-Brabantse Geffen, de plek waar Van Nistelrooy het levenslicht zag. Hoewel het echtpaar gesteld is op hun privacy en de bruiloft zoveel mogelijk geheim wilde houden, lukte dat niet.

Heel Geffen was uitgelopen voor het feest en de pers was ruimschoots aanwezig. Leontien heeft fotografie gestudeerd in Manchester, maar werkt tegenwoordig als communicatiemanager bij de Ruud van Nistelrooy Foundation.

Leonie Slaats is de vrouw van Ruud van Nistelrooy
© LinkedIn: Leontien Slaats

2. Vermogen Van Nistelrooy: ooit de rijkste voetballer van Nederland

Ruud van Nistelrooy heeft een prachtige spelerscarrière achter de rug. Hij reeg de doelpunten aaneen bij onder meer PSV, Manchester United en Real Madrid. En iedereen weet: grote clubs, groot geld. In 2012 werd Van Nistelrooy door het zakenblad Quote uitgeroepen tot rijkste voetballer van Nederland met een vermogen van 50 miljoen euro!

Dat had hij mede te danken aan zijn laatste seizoen bij Malága CF, waar hij naar verluidt zes miljoen euro per jaar verdiende. De meest recente gegevens dateren van 2014, toen Quote hem een vermogen van 45 miljoen euro toeschreef. Op dat moment was hij al gestopt met voetballen, waardoor het aannemelijk is dat dat vermogen niet veel meer gestegen is.

Het vermogen van Ruud van Nistelrooy is 45 miljoen euro
© Instagram: @Rvnistelrooij

3. Kinderen Van Nistelrooy: Liam van Nistelrooy speelt ook bij PSV

In 2006 kregen Ruud van Nistelrooy en zijn vrouw Leontien voor het eerst een kind. Het werd een dochter genaamd Moa Anette van Nistelrooy. Twee jaar later kreeg zij een broertje. Liam van Nistelrooy is de zoon van Ruud van Nistelrooy. Liam heeft het talent van zijn vader geërfd en speelt in de jeugdopleiding van PSV.

Zijn omgeving probeert hem een beetje in de schaduw te houden, waardoor hij bij PSV ook speelt onder de naam Liam Slaats. De giga schoenen van zijn vader vullen is ook een schier onmogelijke taak natuurlijk.

Liam en Moa zijn de kinderen van Ruud van Nistelrooy
© Pro Shots

4. Van Nistelrooy woont in het Brabantse Geffen

Ruud van Nistelrooy is geboren in het Brabantse Geffen, maar reisde het grootste deel van zijn leven achter zijn voetbalcarrière aan. Zo heeft hij gewoond in Manchester, Madrid, Hamburg en Malága, maar inmiddels is hij weer teruggekeerd in Brabant. Samen met zijn gezin woont hij in Heesch. Heesch is een dorpje tussen Geffen en Nistelrode in, net onder Oss en ook vlakbij Den Bosch. Vanaf zijn huis is met maar een halfuurtje rijden naar het stadion van PSV. Ideaal zo dicht bij familie én je werk.

Ruud van Nistelrooy woon in Heesch
© Instagram: @Rvnistelrooij

5. Ruud ging uit frustratie op de vuist met Ron Vlaar

Wie Ruud van Nistelrooy ziet spreken op een persconferentie van PSV, pakt nog net niet in een automatische reflex de afstandsbediening om verder te zappen. Maar hoe verstandig (en soms ook saai) hij als trainer is, was hij zeker niet als speler.

Zo schopte hij na een wissel ooit een bidon richting zijn trainer Dick Advocaat en juichte hij recht in het gezicht van zijn tegenstander na een goal tegen Andorra (omdat die verdediger hem de hele wedstrijd had geïrriteerd) Daarnaast ruziede hij op de training bij Oranje met Ron Vlaar. Hij gaf de verdediger een bewust knietje uit frustratie, omdat hij geen duel kon winnen. Het kwam hem op een waarschuwing van de bondscoach te staan. De oud-spits bood later aan de hele groep zijn excuses aan.

Maar dat is nog niet alles: Ruud ging op de United-training op de vuist met teamgenoot Louis Saha omdat die kritiek leverde op het spel van Ruud én hij vertrok hij bij de club vanwege ruzie met clubicoon Sir Alex Ferguson. Best strafblad voor zo’n ogenschijnlijk grijze muis.

ook interessant

Rik van de Westelaken volgt Art Rooijakkers op als presentator van Wie is de Mol. Dat werd met...

Graziano Pellè is gigantisch populair in Rotterdam. Pierre van Hooijdonk denkt dat hij nog meer fans heeft dan...

Meestal voel je wel aan of je Tinder-date interesse heeft in meer dan een drankje, maar als dat...

De aanklager betaald voetbal van de KNVB is vooronderzoek gestart naar een mogelijk speelverbod van Kevin Brands (Telstar)...

In Duitsland is een ware hype aan het ontstaan rondom de baard van trainer Gert-Jan Verbeek. Het FC...

Het nieuws dat er een film uitkomt over het leven van bondscoach Louis van Gaal is een 1-aprilgrap....