Search
Close this search box.
Exen, vriendin en kinderen van Ruud Gullit

Exen, de vriendin, en de vele kinderen van Ruud Gullit: alles wat je wilt weten

Iedereen weet wie Ruud Gullit is, of je hem nu kent als voetballer, trainer en analist. Hij werd tweemaal wereldvoetballer van het jaar en won het EK in 1988. Ook zijn privéleven is opvallend. Zo heeft hij maar liefst zes kinderen, bij drie vrouwen! Alles wat je wilt weten over Ruud Gullit.

In het kort:

  1. Ex Estelle eiste tienduizenden euro aliminatie per maand
  2. De huidige vriendin van Ruud Gullit
  3. De zes kinderen van Ruud Gullit (bij drie vrouwen)
  4. Vermogen Ruud Gullit: multimiljonair
  5. Ruud Gullit is een buitenechtelijk kind
Vijf dingen die je niet wist van Ruud Gullit
© Instagram: @Ruudgullit

1. Ex Estelle eiste tienduizenden euro alimentatie per maand

Twaalf jaar lang was Ruud Gullit getrouwd met zijn vrouw Estelle. In 2012 brachten zij naar buiten te gaan scheiden en een jaar later werd het officieel. Dat werd zeker geen prettige scheiding, want de rechter heeft uiteindelijk in moeten grijpen. Estelle eiste een gigantische alimentatie van 21.000 euro per maand. De rechter besloot dat dat buitenproportioneel veel was en stelde het bedrag vast op 3500 euro per maand. Wat zielig voor die arme Estelle!

Ruud Gullit en zijn ex-vrouw Estelle Gullit
© Pro Shots

Na de scheiding kwam zowel Ruud als Estelle al snel weer op de pootjes terecht. Estelle kreeg een relatie met kickbokser Badr Hari en Ruud Gullit vond in de Mexicaanse Maggie Jimenez al snel een nieuwe vriendin. Na drie jaar kwam ook zijn relatie met de tv-kokkin alweer ten einde.

2. De huidige vriendin van Ruud Gullit

Op het moment dat Gullit scheidde van Estelle, had hij er overigens al twee huwelijken op zitten. Jarenlang heeft de oud-voetballer tevergeefs gezocht naar de ideale partner. Net op het moment dat hij de hoop opgaf, kwam Karin de Rooij in zijn leven. Hij ontmoette Karin in 2015 en twee jaar later ging hij met de Zaandamse samenwonen in een appartement in Amsterdam. Karin is horeca-onderneemster en is vijf jaar jonger dan Ruud. “Ik ben heel dankbaar dat Karin in mijn leven is gekomen”, vertelde Gullit aan Party.

Ruud Gullit en zijn huidige vriendin Karin de Rooij
© Instagram: @Karinderooy

3. De zes kinderen van Ruud Gullit (bij drie vrouwen)

Het is maar goed dat Ruud Gullit geen 21.000 euro per maand aan Estelle moet betalen, want hij was maandelijks al een flinke vracht kwijt aan alimentatie. Hij heeft namelijk zes kinderen! Met zijn eerste vrouw Yvonne de Vries kreeg hij dochters Felicity (1985) en Charmayne (1987). Zijn tweede vrouw Cristina Pensa beviel van Quincy (1991) en Cheyenne (1994) en ook met Estelle kreeg hij twee kids. Eerst Joëlle in 1997 en later ook Maxim in 2001. Zijn zoon Maxim heeft de genen van zijn vader, want hij speelt momenteel voor SC Cambuur.

Ruud Gullit en de kinderen
© Instagram: @Ruudgullit

4. Vermogen Ruud Gullit: multimiljonair

De trainerscarrière van Ruud Gullit werd uiteindelijk een fiasco. Sportief gezien dan, want financieel had hij niets te klagen. Volgens Russische media kreeg hij na zijn ontslag bij Terek Grozny zes miljoen euro aan oprotpremie mee. En dan te bedenken dat hij het echt grote geld in zijn spelersloopbaan opstreek. Bij PSV verdiende hij vier miljoen gulden per jaar en bij AC Milan zeventien miljoen gulden, een recordbedrag in die tijd.

Het vermogen van Ruud Gullit is meer dan tien miljoen euro
© Instagram: @Ruudgullit

Zelfs in zijn nadagen streek hij nog 6,5 miljoen euro op bij Chelsea. Mede door zijn mislukte huwelijken is er nog maar een klein deel van dat vermogen overgebleven. Volgens Quote lag zijn vermogen in 2012 tussen de zes en tien miljoen euro. Dat zal tien jaar later wel boven de tien miljoen euro liggen.

5. Ruud Gullit is een buitenechtelijk kind

Ruud Gullit is een buitenechtelijk kind van zijn Surinaamse vader en voormalig profvoetballer George Gullit en de Amsterdamse Ria Dil. Hoewel hij in het dagelijks leven Ruud Gullit wordt genoemd, staat hij officieel ingeschreven onder de naam Rudi Dil. Zijn vader verhuisde in 1958 met zijn drie kinderen naar Nederland en hij kreeg daar een relatie met Ria. Toen Ruud werd geboren, besloot George bij zijn eigen gezin te blijven wonen, waardoor Ria de opvoeding op zich nam. Zijn ouders zijn inmiddels allebei overleden.

De moeder van Ruud Gullit, zonder zijn vader
© Instagram: @Ruudgullit

ook interessant

In de Verenigde Staten leeft het WK niet echt. De Amerikanen zien voetbal überhaupt als vrouwensport en vermaken...

  Amerikaanse voetbal ster Jermaine Jones en zijn vrouw Sarah zijn ‘hot and happening’ in Hollywood. Samen kochten...

Het is inmiddels een bekend fenomeen: een verslaggeefster die langs de lijn van het voetbalveld staat en een...

Een zeer onverwacht bericht vanuit Saudi Arabië. Bondscoach van het land, Bert van Marwijk, is per direct vervangen...

Het gaat niet zo lekker met Mesut Özil. De speler miste vorige week nog een strafschop in het...

Vreselijke gebeurtenissen rondom de oefenwedstrijd Frankrijk – Duitsland. Er waren diverse explosies rondom het stadion te horen, naar...