Search
Close this search box.
Vriendin, transfersom en salaris Mats Wieffer

Vriendin, transfersom en salaris van Mats Wieffer: dit wil je weten over de Feyenoord-revelatie

Mats Wieffer werd in de zomer van 2022 overgenomen van Excelsior en speelde zich geruisloos in Feyenoord 1. Wat is eigenlijk zijn salaris? En wie is de vriendin van Wieffer? Wij zetten het allemaal voor je op een rijtje.

In het kort:

1. Het salaris van Wieffer: zeker geen multimiljonair

Wieffer (23) komt uit de gecombineerde jeugdopleiding van FC Twente en Heracles Almelo en speelde twee wedstrijden in het eerste van Twente. Via Excelsior kwam hij bij Feyenoord terecht. Niet alleen sportief een grote stap, maar ook financieel. Volgens RTV Rijnmond verdient een speler bij Excelsior gemiddeld 50.000 tot 60.000 euro per jaar. Salarysport meldt dat Wieffer dit seizoen meer dan twee ton opstrijkt bij Feyenoord. Daarmee is hij toch mooi vier keer meer gaan verdienen.

Mats Wieffer verdient bij Feyenoord vier keer zoveel als bij Excelsior
© Instagram: @Matswieffer

2. Relatie Mats Wieffer: hij is nog vrijgezel

Profvoetballers moeten de vrouwen vaak van zich afslaan, al valt dat voor een speler in de Keuken Kampioen Divisie waarschijnlijk wel mee. Met de stap naar Feyenoord is ook de bekendheid van Wieffer flink toegenomen, maar een relatie heeft hem dat nog niet opgeleverd. Mats Wieffer heeft op dit moment geen vriendin. Dus aan alle vrouwen in Nederland: dit is je kans, over een jaar zal dat wel anders zijn!

Mats Wieffer heeft geen relatie
© Instagram: @Matswieffer

3. De bijzondere bijnaam van Wieffer

Wellicht werkt het averechts op het aantrekken van vrouwen, maar de bijnaam van Mats Wieffer is Bambi. De man uit Borne kampte lang met problemen aan zijn enkelgewrichten. Volgens Luigi Bruins kreeg hij daardoor bij Excelsior de bijnaam Bambi, omdat hij zich vaak nogal wankel over het veld begaf.

“Maar nu heb ik nieuwe zooltjes”, vertelt hij aan het Algemeen Dagblad. “Mijn zooltje was blijkbaar niet goed en daar kwamen ze laatst achter bij Feyenoord. Het voelt nu veel beter aan.” Inmiddels heeft hij zijn bijnaam ingeruild en wordt hij al de Busquets van Feyenoord genoemd binnen de selectie.

Mats Wieffer heeft bambi en Busquets als bijnaam
© Instagram: @Matswieffer

4. Transfersom Wieffer: een koopje voor Feyenoord

Vier miljoen voor Santiago Giménez, drie miljoen voor Patrik Walemark, zeven miljoen voor Quinten Timber, zes miljoen voor David Hancko. Feyenoord legt de laatste jaren maar al te graag miljoenen op tafel voor nieuwe aanwinsten. Mats Wieffer was daarentegen echt een koopje. Feyenoord betaalde nog geen zes ton voor de middenvelder. “Daar haal je tegenwoordig nog geen cornervlag meer voor”, zei Ibrahim Afellay gekscherend bij Studio Voetbal.

Wieffer kostte Feyenoord slechts zes ton
© Instagram: @Matswieffer

5. Mats Wieffer mislukte eerder bij FC Twente

Het had niet veel gescheeld, of de profcarrière van Mats Wieffer was er nooit gekomen. Bij FC Twente was er grote twijfel of ze hem wel een contract moesten aanbieden. Volgens Tubantia was er veel weerstand, maar op aandringen van hoofdscout Evert Bleuming kreeg hij toch een contract voorgeschoteld.

De weerstand kwam doordat hij binnen de club werd gezien als een zeikerd. ‘Zeur’ was zijn letterlijke bijnaam in Enschede, waardoor hij maar tot één officiële wedstrijd kwam. Bij FC Twente voelde Wieffer nooit het vertrouwen, en een overstap naar Excelsior volgde.

Wieffer stond bij FC Twente bekend als zeurkous
© Pro Shots

ook interessant

Sabia Boulahrouz, ook bekend als Sabia Engizek, zit de komende weken in het tv-programma ‘Ranking the Stars’. Daar...

Wie is tegenwoordig eigenlijk de vriendin van Jos Verstappen? Ingewikkelde vraag, want de 47-jarige ‘vader van’ heeft er...

Het is koploper Ajax vanmiddag tegen FC Utrecht niet gelukt om de afstand op de concurrentie met drie...

Waar woonde jij toen je 21 jaar oud was? Een goor studentenhuis waarschijnlijk, of lekker bij papa en...

Voetbalmascottes zijn altijd een beetje een knullige toevoeging aan het profvoetbal, maar de mascotte van Watford tilt dit...

Een strakke blik in de zelfverzekerde ogen van Emily Feld en je bent verkocht. Dit uitzonderlijk knappe model...