Search
Close this search box.
Alles over Klaas-Jan Huntelaar

Vrouw, huis en vermogen van Klaas-Jan Huntelaar: vijf dingen die je niet wist

Klaas-Jan Huntelaar vormt samen met Gerry Hamstra het technisch hart bij Ajax. Daarmee is de voormalig goalgetter nu een van de belangrijkste personen binnen de club. Maar weet je eigenlijk wie zijn vrouw is? Of waar hij woont?

In het kort:

Vijf dingen die je moet weten over Klaas-Jan Huntelaar, waaronder zijn vader
© Pro Shots

1. Vrouw van Klaas-Jan Huntelaar

Klaas-Jan Huntelaar is getrouwd met Maddy Schoolderman, inmiddels dus Maddy Huntelaar. Zij leerden elkaar in 2000 kennen toen Huntelaar nog bij De Graafschap voetbalde. Beiden komen uit de Achterhoek. “Ik ben van nature een optimist, blijf altijd denken in kansen”, vertelde Huntelaar ooit in het magazine HELDEN. “Ook toen ik Maddy ontmoette. Ik vond haar meteen een uitdaging. Ik wist dat wij iets zouden krijgen, als de kans zou komen, dat ik hem zou afmaken, haha.”

Maddy Huntelaar is de vrouw van Klaas-Jan Huntelaar
© Facebook: Maddy Schoolderman

2. Huis van Klaas-Jan Huntelaar

Inmiddels zijn Klaas-Jan en Maddy weer teruggekeerd in de Achterhoek. Ze wonen samen in het dorpje Angerlo, waar Klaas-Jan ook ooit begon met voetballen. Daarnaast heeft Huntelaar een appartement in Amsterdam-Zuid in bezit, zodat hij ook wat dichter bij zijn werk kan wonen. Die woning in Amsterdam werd in 2019 onderdeel van een frauduleuze zaak. Het pand van bijna twee miljoen euro werd te huur aangeboden op Airbnb, zonder dat Huntelaar daarvan afwist.

Het huis van Klaas-Jan Huntelaar in Amsterdam
© Funda

Het Parool zocht uit dat deze neppe verhuurder foto’s van Huntelaars huis gebruikte, om zijn eigen woning te verhuren. Als iemand dan interesse had, schreef de verhuurder dat het pand momenteel niet beschikbaar was, maar dat hij een goed alternatief had. “Het is heel vervelend dat dit mij overkomt, maar ik realiseer mij ook dat dit ongetwijfeld vaker gebeurt,” zei Huntelaar daarover. “Mijn geval komt in het nieuws, ik hoop dat daardoor dit soort misstanden spoedig tot het verleden behoren.”

Het huis van Klaas-Jan Huntelaar van binnen
© Funda

3. De talentvolle zoon van Klaas-Jan Huntelaar

Klaas-Jan en Maddy hebben samen vier kinderen: Seb (14), Axel (12), Puck (10) en Jim (6). Zijn oudste zoon Seb Huntelaar hoopt in de voetsporen van zijn vader te treden. “Seb heeft absoluut iets van de genen van een doelpuntenmaker”, zei Huntelaar in zijn afscheidsinterview bij Schalke 04. “Als ik naar hem kijk, dan zie ik een beetje van mezelf op die leeftijd terug.”

“Na mijn goal tegen Leipzig wilde hij (toen nog acht jaar oud, red.) weten of ik rekening hield met een buitenspelval toen ik wegliep bij de verdediging.” Seb speelt tegenwoordig in de jeugd van Vitesse. “Maar het belangrijkste is dat mijn kinderen hun eigen weg vinden. Ik sta achter ze, wat ze ook gaan doen.”

Seb Huntelaar is de talentvolle zoon van Klaas-Jan Huntelaar
© Instagram: @Klaasjanhuntelaar

4. Het vermogen van Klaas-Jan Huntelaar

Het vermogen van Klaas-Jan Huntelaar ligt momenteel vermoedelijk op 35 miljoen euro. Quote wist in 2019 te melden dat het vermogen van de voormalig profvoetballer op 30 miljoen euro lag. In de tussentijd is daar nog wat bijgekomen. Twee jaar later stopte hij als profvoetballer en nu is hij technisch directeur bij Ajax. Naar verluidt verdiende hij bij Real Madrid vier miljoen, bij AC Milan 3,5 miljoen en in zijn hoogtijdagen bij Schalke 04 zelfs zes miljoen euro per jaar.

5. De vader van Klaas-Jan Huntelaar

Dirk Jan Huntalaar is de vader van Klaas-Jan Huntelaar. Hij was vele jaren politiek zeer actief bij het CDA en is voorzitter van de Klaas-Jan Huntelaar Foundation. In 2009 werd hij de hoofdrolspeler van een van de meest legendarische stukjes sportjournalistiek ooit. Een verslaggever van AT5 trok naar zijn geboortedorp om daar eens te peilen hoe men reageert op de transfer van Klaas-Jan naar Real Madrid. De verslaggever had duidelijk niet door dat hij per toeval met de vader van Klaas-Jan sprak. “Klaas-Jan kwam weleens bij ons over de vloer ja”, speelde Dirk Jan stoïcijns mee.

ook interessant

Zoals we al eerder meldden, liet EA Sports fans bepalen wie er op de cover van FIFA 16...

We vonden het al vreemd dat Rafael van der Vaart zo snel na zijn vorige vlam Christie Bokma...

Kenny Tete zit in de problemen. De 18-jarige rechtsback van Ajax is vandaag opgepakt voor betrokkenheid bij een...

Voetbal is keihard. Jarenlang dacht je dat je het misschien wel kon gaan maken in het betaalde voetbal....

De Oranje Leeuwinnen mogen dan Europees kampioen zijn geworden, er is blijkbaar een lange weg te gaan voordat...

In alle commotie rondom zijn ex Sabia Engizek blijft Rafael van der Vaart opvallend stil. Facebooken doet Raf...