Search
Close this search box.
De zussen, bekende ex-vriend en partner van Hélène Hendriks: dit wist je nog niet

De zussen, bekende ex-vriend en partner van Hélène Hendriks: dit wist je nog niet

Hélène Hendriks is een van de bekendste gezichten van de Nederlandse sportjournalistiek. De presentatrice annex verslaggeefster is wekelijks te zien op de televisie. Maar wie is haar vriend? En wist je dat ze een drieling is? Vijf dingen die je niet wist over Hélène Hendriks.

In het kort:

Alles over Hélène Hendriks
© Instagram: @Helenehendriks1

Zussen Hélène Hendriks: ze is een drieling

Op 9 augustus 1980 kwam Hélène Hendriks in Breda op deze wereld. Maar daarin was zij zeker niet de enige. Niet veel mensen weten dat Hélène onderdeel is van een drieling. Dus goed nieuws: er zijn nóg twee Hélènes! De drielingzussen van Hélène heten Judith en Claire. Claire is net als Hélène voormalig profhockeyster. In 2007 werd ze nog wereldkampioen zaalhockey en tegenwoordig werkt ze voor de Koninklijke Nederlandse Hockeybond (KNHB).

Hélène Hendriks heeft twee drielingzussen
© Instagram: @Helenehendriks1

Judith Hendriks is wat minder sportgeoriënteerd. Ze is eigenaar van een merk dat natuurlijke verzorgingsproducten verkoopt. Olie, zeepjes, make-up, huishoudmiddelen, je kunt het zo gek niet bedenken. Judith, Claire en Hélène zijn onderdeel van iets bijzonders. Per jaar worden er maar zo’n twintig drielingen per jaar geboren in Nederland. In 1980 was dat zelfs zo bijzonder dat het in de krant kwam te staan dat de ouders van Hélène een drieling kregen.

Hélène Hendriks heeft een vriend

Jarenlang was het liefdesleven van de blonde presentatrice in het ongewisse. Hélène Hendriks leek ‘de eeuwige vrijgezel’ en er gingen zelfs geluiden dat ze lesbisch is. Maar inmiddels heeft ze daar duidelijkheid over gegeven. In het Openbaar Kadaster bleek namelijk te staan dat ze een ‘geregistreerd partnerschap’ heeft. Tegenover Story gaf ze uiteindelijk toe dat ze een vriend heeft.

Hélène Hendriks heeft een vriend
© Instagram: @Helenehendriks1

“Dat is al heel lang.” Toch wil ze niet vertellen met wie ze een relatie heeft. “Dat is niet om geheimzinnig te doen, maar je kunt ook met iemand zijn die daar totaal geen behoefte aan heeft. En dat respecteer ik, dus vandaar. Ik heb ervoor gekozen om in de schijnwerpers te staan, maar hij niet. Mensen denken vaak dat ik lesbisch ben, maar dat is dus niet zo.” Hélène Hendriks woont samen met haar vriend in een huis van een miljoen euro in het Brabantse Bavel.

Hélène had relatie met bekende NOS-verslaggever

Voordat Hélène Hendriks een relatie kreeg met haar huidige vriend, heeft ze een relatie gehad met NOS-verslaggever Joep Schreuder, zo meldt Story. Dat is een bijzonder verhaal. Hélène wilde als fanatieke hockeyster naar de Olympische spelen, maar een zware blessure beëindigde haar carrière in 2004 op brute wijze. Ze verloor het topje van haar pink toen ze een strafcorner blokkeerde en werd na haar revalidatie uit het team gezet.

Joep Schreuder is de ex van Hélène Hendriks
© Instagram: @Helenehendriks1

Het topje van haar vinger kon niet meer gered worden. Na het ongeluk werd ze geïnterviewd door de NOS en Joep Schreuder was onder de indruk van het mediaoptreden van Hendriks. Hij bood haar een baan aan bij zijn eigen regionale zender. “In die periode hadden Hélène en Joep een relatie”, valt te lezen bij Story. “Joep gaf Hélène een kans in de journalistiek en zij maakte daar misbruik van. Hélène deed alsof ze verliefd was op Joep, maar dat deed ze alleen om hogerop te komen. Toen ze in de gaten kreeg dat ze Joep niet langer nodig had voor haar tv-carrière, dumpte ze hem en bleef hij vol liefdesverdriet achter.”

Hélène Hendriks heeft niets met Kenneth Pérez
© Instagram: @Helenehendriks1

Hélène en Kenneth Pérez hebben hekel aan elkaar

Bij ESPN werkt Hélène veelal samen met mannelijke collega’s en niet alle analisten kunnen een dame in hun midden waarderen. Zo heeft ze regelmatig in de clinch gelegen met Kenneth Pérez. “Naast dat hij moeilijk benaderbaar is, is hij in staat om je af en toe heel ongemakkelijk te laten voelen”, onthulde ze ooit bij Voetbal Inside. “Dat komt omdat hij op gelijk niveau wil communiceren, qua voetbalverstand. En dat kan niet met mij. Ik mag hem niet, maar het is wel de beste analist.”

Hélène Hendriks zont niet meer zonder bikini

In gesprek met Metro verklapte Hélène Hendriks dat ze het op vakantie prettig vond om zonder bikini-topje rond te dartelen. Maar, helaas mannen, die bikini houdt ze tegenwoordig aan. “Op vakantie werd ik een keer vastgelegd terwijl ik in mijn bikini iets van het strand raapte”, stelt ze. “Dat doe ik volgende keer dus anders, terwijl je daar normaal gesproken niet over nadenkt. Topless rondlopen doe ik ook niet meer, dan maar een wit bandje op mijn huid. Verder ben ik niet heel anders gaan leven.”

Enfin, dan maar wat kiekjes van Hélène Hendriks mét bikini aan:

Hélène Hendriks in bikini
© Instagram: @Helenehendiksfan
Hélène Hendriks in badkleding
© Instagram: @Helenehendiksfan
Hélène Hendriks zont niet meer topless
© Instagram: @Helenehendiksfan
Hélène Hendriks in haar zwarte bikini
© Instagram: @Helenehendiksfan

ook interessant

Het is bepaald niet aannemelijk dat Memphis Depay volgend seizoen speelminuten krijgt bij Manchester United. De oud-PSV’er kende...

Yolanthe, kent u haar nog? De kersverse moeder is al een tijdje niet meer in beeld geweest, maar...

In elk stadje een ander schatje; die uitspraak gaat wel op voor Cristiano Ronaldo. Kardashians, actrices, of Badr...

Ola Toivonen trekt na lang getouwtrek eindelijk de deur achter zich dicht bij PSV. Stade Rennes zou de...

Ontevreden fans van Manchester United hebben zich vandaag wel heel erg ingespannen om hun falende trainer David Moyes...

Arsenal-doelman Wojciech Szczesny is enige controverse niet vreemd. Het is bekend dat de sluitpost van Arsenal rookt, maar...