Search
Close this search box.
Salaris, opleiding en kinderen Edwin van der Sar

Salaris, opleiding en kinderen van Edwin van der Sar: dit wil je weten

Na een succesvolle keeperscarrière is Edwin van der Sar alweer jaren de algemeen directeur van Ajax. Maar heeft hij ook een opleiding gevolgd om die functie te vervullen? En wat is eigenlijk zijn salaris? Dit wil je weten over Edwin van der Sar.

In het kort:

  1. Hele late student: de opleiding van Edwin van der Sar
  2. De vrouw van Van der Sar kreeg een hersenbloeding
  3. De kinderen van Van der Sar: zoon Joe is ook talent
  4. Het dikke salaris en vermogen van Van der Sar
  5. Waarom Van der Sar ‘Flappie’ wordt genoemd
Alles wat je moet weten van Edwin van der Sar
© Instagram: @Edwinvandersar1

1. Hele late student: de opleiding van Edwin van der Sar

Zo’n succesvolle bestuurlijke functie. Die Van der Sar moet wel een goede opleiding hebben gehad toch? Dacht het niet. Van der Sar voelde op jonge leeftijd al dat hij het weleens ver zou kunnen schoppen in de voetbalwereld. Daarom koos hij onvoorwaardelijk voor zijn sport en liet hij school links liggen.

Aan het einde van zijn loopbaan moest Van der Sar plotseling naar de toekomst kijken en had hij nooit ergens voor gestudeerd. Daarom besloot hij na zijn carrière een International Master of Sport Management te gaan doen aan het Johan Cruijff Institute for Sport Studies. Zo heeft hij toch de benodigde kennis voor zijn functie bij Ajax.

Meer over Ajax

Edwin van der Sar ging pas na zijn loopbaan studeren
© Instagram: @Edwinvandersar1

2. De vrouw van Van der Sar kreeg een hersenbloeding

Edwin van der Sar is getrouwd met Annemarie van Kesteren, of beter gezegd, Annemarie van der Sar. Edwin en Annemarie waren elkaars jeugdliefde en dat is nooit meer overgegaan. In 2006 traden zij in het huwelijksbootje en later kregen zij twee kinderen.

Annemarie van der Sar kreeg in 2009 een hersenbloeding, waarna ze weer opnieuw moest leren praten en lopen. Naar aanleiding daarvan heeft ze samen met haar man de Edwin van der Sar Foundation opgericht om mensen met hersenletsel te ondersteunen. In 2021 werd Annemarie onderscheiden als Ridder in de Orde van Oranje-Nassau voor haar inzet voor de Foundation.

Annemarie van Kesteren is de vrouw van Edwin van der Sar
© Instagram: @Edwinvandersar1

3. De kinderen van Van der Sar: zoon Joe is ook talent

Volgens Nico Dijkshoorn heeft Van der Sar zelf ‘een woordenschat van een twaalfjarige’, maar hij heeft samen met zijn vrouw Annemarie wel twee kinderen. In 1998 kregen ze zoontje Joe van der Sar en twee jaar later kwam ook dochter Lynn op de wereld.

Joe kan zelf ook een aardig staaltje keepen en speelde in de jeugd van Ajax en Manchester United. Inmiddels studeert hij aan de Universiteit van Pittsburgh, waar hij speelt voor het universiteitsteam. Lynn volgt op dit moment een Bachelor International Business in Rotterdam en heeft stagegelopen bij Adidas in Singapore.

Edwin van der Sar samen met zijn zoon Joe, zijn dochter Lynn en zijn vrouw Annemarie
© Instagram: @Edwinvandersar1
© Instagram

4. Het salaris en vermogen van Edwin van der Sar

Werkzaam zijn bij Ajax heeft één groot voordeel. Doordat het een beursgenoteerd bedrijf is, weten we exact wat Van der Sar verdient als Algemeen Directeur. Hij heeft een vast basissalaris van 417.000 euro per jaar, maar krijgt daar een vrijwel zekere bonus van 768.000 euro per jaar bij. Dat maakt zijn salaris meer dan een miljoen euro, wat hij weer op de grote hoop kan gooien.

Volgens Quote ligt zijn vermogen inmiddels rond de 50 miljoen euro. Niet gek dat hij een luxe villa van drie miljoen in Noordwijk op de kop heeft getikt.

Het vermogen van Edwin van der Sar ligt rond de vijftig miljoen euro
© Instagram: @Edwinvandersar1

5. Waarom Van der Sar ‘Flappie’ wordt genoemd

De eerste bijnaam van Edwin van der Sar was ‘het IJskonijn’. Die bijnaam kreeg hij in zijn tijd als keeper bij Ajax. Van der Sar had niet de natuurlijke uitstraling van een echte doelman. Louis van Gaal noemde hem zelfs ‘een gemaakte keeper’. Maar waar hij wel om geprezen werd, is zijn doorzettingsvermogen. Hij liet zich door al die opmerkingen niet gek maken, waardoor hij deze bijnaam kreeg.

Als je hem daarentegen in zijn interviews regelmatig zenuwachtig hoort hakkelen voor de camera, vraag je je toch af of die bijnaam goed gekozen is. Gelukkig werd zijn bijnaam door zijn teamgenoten al snel verbasterd tot ‘Flappie’. Ook een ijskonijn, alleen dan met een plagerige ondertoon. Dat zou zomaar alles te maken kunnen hebben met de oren van Van der Sar destijds.

Edwin van der Sar heeft de bijnaam 'Het IJskonijn' of 'Flappie'
© Pro Shots

ook interessant

Ooit maakte Pauline Wingelaar naam in Nederland met haar deelname aan het televisieprogramma Echte Gooische Meisjes, maar inmiddels...

Het is die tijd van het jaar: Hunkemöller heeft Sylvie Meis weer zover gekregen om zich in de...

Om Tom Egbers kun je niet heen als je van voetbal houdt. Benieuwd naar zijn gezinssituatie? Dit zijn...

De Franse scheidsrechter Stéphane Jochem debuteerde afgelopen weekend in de Ligue 1. Dat was geen onverdeeld succes, want...

Grote kans dat je nog nooit van Dylan Seys gehoord hebt; FC Twente pikte de jonge aanvaller op...

Overspelige voetballers, ook in 2016 gaat het hem helemaal worden! Als de ontrouwe spelers zo doorgaan, krijgen we...