Search
Close this search box.
Vader, afkomst en vriendin Devyne Rensch

Bekende vader, afkomst en vriendin Devyne Rensch: alles wat je wilt weten

Hoewel hij pendelt tussen bank en basis, is verdediger Devyne Rensch de laatste jaren uitgegroeid tot een gewaardeerde speler bij Ajax. Rensch debuteerde al in Oranje, maar heeft hij eigenlijk een vriendin? En ken jij zijn bekende vader? Wij zetten alles op een rijtje.

In het kort

  1. Rensch is van Surinaamse afkomst
  2. De bekende vader van Devyne Rensch
  3. Vriendin Rensch: grote liefde getipt door zijn vader
  4. Rensch stopte een jaar met voetbal
  5. Rensch kon zijn contributie niet betalen
Vijf dingen die je niet wist van Devyne Rensch
© Instagram: @Dev.yne

1. Devyne Rensch is van Surinaamse afkomst

Wie naar Devyne Rensch kijkt, vermoedt al dat hij ook buitenlandse roots heeft. De vader van Rensch komt namelijk uit Suriname. Ook de moeder van Rensch heeft hoogstwaarschijnlijk buitenlands bloed door haar aderen stromen, maar het is niet bekend waar haar roots liggen. Rensch zelf geboren en getogen in Lelystad en heeft alleen een Nederlands paspoort.

Devyne Rensch is van Surinaamse afkomst
© Instagram: @Dev.yne

2. De bekende vader van Devyne Rensch

De moeder van Devyne Rensch heet Sally Rensch en Devyne heeft de achternaam van zijn moeder overgenomen. Bij het horen van de naam van de vader van Devyne Rensch, kan er wellicht een belletje gaan rinkelen. Achmed Kandhai is namelijk net als zijn zoon ooit profvoetballer geweest. Eind jaren ’90 speelde hij twee seizoenen voor FC Twente en Heracles Almelo, waar hij onder meer samenspeelde met Erik ten Hag. Het contract van Kandhai werd niet verlengd, waardoor hij uiteindelijk geen grootse voetbalcarrière kende.

De moeder en bekende vader van Devyne Rensch
© Facebook: Sally Rensch

3. Vriendin Rensch, met wie hij een kind heeft

Kandhai gaf alcohol en vrouwen de schuld van het mislukken van zijn carrière. Daardoor probeerde hij zijn zoon Devyne Rensch bij te sturen in zijn loopbaan. “Jouw belangrijkste doel is die bal. Die moet jouw vrouw zijn”, zei Kandhai tegenover het Haarlems Dagblad. Dat advies heeft Devyne echter niet opgevolgd. De verdediger liet in september 2023 een duel met Jong Oranje aan zich voorbij gaan, omdat zijn hoogzwangere vriendin op het punt van bevallen stond. Wie zijn vriendin precies is, is onbekend. Ze komt in ieder geval uit Almere en woont samen met Devyne in Lelystad. En ze hebben dus een kind samen.

Lees ook: Deze spelers van het Nederlands elftal zijn nog vrijgel

Devyne Rensch heeft op dit moment geen vriendin
© Instagram: @Dev.yne

4. Rensch stopte een jaar met voetbal

De laatste jaren van Rensch zijn met hoge pieken en diepe dalen, maar dat is in zijn jeugd niet anders geweest. Hij werd in 2020 uitgeroepen tot grootste talent van de Ajax-jeugdopleiding, maar is ook een tijdje gestopt met voetbal. Door een aanhoudende achillespeesblessure besloot Rensch een jaar lang te stoppen met voetbal om te herstellen. Vervolgens twijfelde hij of hij de draad later weer wilde oppakken. Zijn jeugdtrainer Peter van der Horst is toen bij zijn moeder op bezoek geweest om hem over te halen toch weer te gaan voetballen. Een uitstekende beslissing, zo blijkt achteraf.

Devyne Rensch was ooit gestopt door een blessure
© Instagram: @Dev.yne

5. Rensch kon zijn contributie niet betalen

Rensch woonde bij zijn moeder en had het niet breed. Zijn jeugdtrainer Peter van der Horst betaalde dan ook zijn contributie. “Het was natuurlijk een moeilijke tijd”, zei Rensch tegenover de NOS. “Vooral voor mijn moeder. Ze zorgde in haar eentje voor mij en mijn broertje. Het was een zware periode. Mijn moeder had ook geen rijbewijs, dus bij uitwedstrijden moest ik altijd met iemand anders meerijden. Dus ik doe dit voor haar en voor mijn trainer die ik heel erg dankbaar ben. Hij kijkt elke wedstrijd van me en doet nog beetje alsof hij mijn trainer is, haha.”

Devyne Rensch kon zijn contributie niet betalen.
© Instagram: @Dev.yne

ook interessant

Dat prins Harry niet de eerste liefde van Meghan Markle was weten we langer dan vandaag. De Suits-actrice...

Een en al spektakel in de Galgenwaard vanmiddag: al na krap 25 minuten stond het al 2-2 tussen...

Het kan je niet ontgaan zijn dat PSV gisteravond de landstitel veroverde. Tijdens de grootste huldiging, vandaag in...

Frank Rijkaard heeft zijn luxe huis in Amsterdam-Zuid te koop gezet. De woning grenst aan het Vondelpark en...

Een raar moment op de training van Bayern München deze week. Aanvaller Mario Mandzukic, spits van de Duitse...

Luc Castaignos is op weg naar Swansea City. FC Twente en de club uit de Premier League hebben...