Search
Close this search box.
Partners van schaatsers en schaatsters

Alle partners van onze schaatsers en schaatsters op een rij

De geliefdes van onze schaatsers spelen een belangrijke rol in hun succes, want hoe kun je presteren met liefdesverdriet? Daar weet één van de grote talenten, Femke Kok, alles van. Hier een overzicht van de vrienden en vriendinnen van onze schaatsers en schaatsters! Weet je gelijk bij wie je nog kans maakt.

Tjerk de Boer is de vriend van Femke Kok

Dit toptalent is op de 500 meter één van de grootste concurrenten van Jutta Leerdam. Ene Tjerk de Boer is de vriend van Femke Kok, althans, volgens de laatste berichten dan. Ze verschenen sinds 2019 al niet meer samen op Insta.

Sebastiaan Middelkoop is de vriend van Suzanne Schulting

© Instagram

Deze razend populaire shorttrackster maakte faam op de vorige Spelen, waar ze vanuit het niets goud pakte. Ene Sebastiaan Middelkoop is de vriend van Suzanne Schulting. Een voetballer, zij het op amateurniveau.

Dirkjan Mak is de vriend van Irene Schouten

© Instagram

Deze voormalig marathon-schaatster richtte zich op de vorige Spelen nog op de massastart, maar maakt nu ook kans op de 3.000 meter. Dirkjan Mak is de vriend van Irene Schouten. Ze verloofden zich in 2020.

Sjoerd is de vriend van Carlijn Achtereekte

Deze dame won op de vorige Spelen goud op de 3.000 meter, al moest ze lang wachten totdat dat een zekerheidje was. Dat deed ze naast haar vriendje Sjoerd.

Sjoerd is de vriend van Carlijn Achtereekte
© Twitter

Letitia de Jong is de vriendin van Ireen Wüst

Letitia de Jong is de vriendin van Ireen Wüst. Een collega-schaatster, sterker nog: Wüst hield haar in aanloop naar de vorige Spelen van een Olympisch ticket af. Dat deerde hun liefde niet, want het tweetal maakte in 2019 bekend te gaan trouwen. Of dat inmiddels al is gebeurd blijft onduidelijk, want op veel media-aandacht zit Wüst niet te wachten.

Letitia de Jong is de vriendin van Ireen Wüst
© Instagram

Fenna van der Wal is de vriendin van Sjinkie Knegt

Sjinkie is al sinds zijn 15e samen met Fenna van der Wal. De shorttracker liet haar behoorlijk schrikken toen hij bij het aansteken van een houtkachel ernstige brandwonden opliep. Gelukkig is hij er op de aankomende Spelen ‘gewoon’ weer bij.

Fenna van der Wal is de vriendin van Sjinkie Knegt
© Pro Shots

Coen Rijpma is de vriend van Antoinette de Jong

En dit is de vriend van medaillekanshebber Antoinette: Coen Rijpma. Het is behoorlijk serieus tussen de twee, want ze zouden in 2020 in het huwelijksbootje stappen. We weten allemaal waarom dat feestje niet doorging…

Joy Beune is de vriendin van Kjeld Nuis

Op de vorige Spelen was hij nog met een ander, maar nu is collega-schaatster Joy Beune de vriendin van Kjeld Nuis. Hoewel Kjeld en Joy een decennium schelen, lijkt dat hun liefde niet te deren. Ze delen het ene na het andere smoorverliefde kiekje op Insta.

Romana is de vriendin van Thomas Krol

Vriendin Krol
© Instagram

Ook Krol scheelt 10 jaar met zijn vriendin én collega-schaatser Romana, die met haar 19 jaar nog maar net is begonnen bij de senioren. Ach, het maakt hun Insta-kiekjes niet minder schattig.

Heather Richardson is de vrouw van Jorrit Bergsma

Zoals wel meer mensen op dit lijstje, zoekt Bergsma de liefde op de ijsbaan. De Canadese Heather Richardson is de vrouw van Jorrit Bergsma. Ze pakte een bronzen medaille op de Spelen van 2018, maar heeft haar schaatsen inmiddels aan de wilgen gehangen. Het schaatsechtpaar heeft twee kinderen.

Vrouw en kinderen Jorrit Bergsma
© Instagram

Victoria Stirnemann is de vriendin van Patrick Roest

© Instagram

Ook de vriendin van Patrick Roest is geen onbekende op het ijs. Dan hebben we het over Victoria Stirnemann, de dochter van ex-schaatsgrootheid Gunda Niemann. Hoewel Victoria zelf ook schaatst, schopte ze het (nog) niet tot de Spelen.

Koen Verweij is de vriend van Jutta Leerdam

Deze bevallige sprintster is met haar 2,1 miljoen(!) volgers verreweg de populairste schaatster in dit lijstje. In haar DM hoef je niet te sliden, want de vriend van Jutta Leerdam is Koen Verweij. Hoewel deze voormalig medaillewinnaar niet naar de Spelen gaat, is hij haar steun en toeverlaat in haar weg naar Olympisch succes.

Jutta Leerdam is de vriendin van Koen Verweij
© Instagram

Naomi van As is de vriendin van Sven Kramer

Je wist het vast al, maar even voor de vorm dan. Ex-hockeyster Naomi van As is al sinds 2006 de vriendin van Sven. Ze zijn sinds 2018 de ouders van dochtertje Kae.

Vriendin en dochter Sven Kramer
© Instagram

ook interessant

Een meute Feyenoord-fans in één vliegtuig met een blonde stewardess, dat moet haast wel fout gaan. Toch was...

Ook tijdens Vitesse – Ajax was er in de 14e minuut een mooie ovatie voor Johan Cruijff (en alle...

De politie van Rotterdam is in opperste paraatheid voor de komst van duizenden Roma-fans naar de havenstad. Ook...

Het Philips Stadion van PSV is vanaf komend seizoen het eerste stadion in Europa met voor iedere bezoeker...

Heel voetbalminnend Engeland heeft het over Louis van Gaal. De flamboyante Nederlander liet zich gisteravond volledig gaan in een...

Een aparte actie van wat Ajax-fans in de ArenA. De heren hadden een pop meegenomen die Kenneth Vermeer...