Search
Close this search box.
Ajax

‘Ajax vindt in Huawei nieuwe sponsor’

Het lijkt erop dat Ajax een nieuwe shirtsponsor gevonden heeft. De Amsterdamse club is in verregaande onderhandeling met Chinese telefoniegigant Huawei om shirtsponsor te worden. Daarmee wordt Huawei de opvolger van Aegon, die aan het einde van het jaar stopt als shirtsponsor van de landskampioen.

Huawei, wereldwijd de grootste fabrikant van telecomapparatuur, is sinds september al shirtsponsor van Champions Leaguefinalist Borussia Dortmund. Sinds 2011 is Huawei ook op de Nederlandse markt actief en met het sponsorschap van Ajax willen ze dat graag uitbreiden.

Edwin van der Sar, marketing directeur van Ajax, ontkent de serieuze gesprekken niet, maar wil er verder niets over zeggen. Ajax moet als beursgenoteerd bedrijf natuurlijk oppassen met uitingen naar buiten. Recentelijk heeft Ajax twee Chinese marketeers aangenomen om de contacten met China verder te verstevigen. Ook het talenten programma dat samen met Everton werd georganiseerd is een voorbeeld van de interesse in de Chinese markt van Ajax.

ook interessant

Fans van Tottenham Hotspur hebben al een liedje voor hun nieuwe speler Christian Eriksen bedacht. Daarmee zetten ze...

HSV raakt in een steeds dieper dal, nadat de ploeg van Bert van Marwijk gisteren met 3-0 verloor...

De nieuwe Heineken-actie voor het WK is onthuld: een Samba shirt! Dat maakte de bierfabrikant zojuist met veel...

Het eerste elftal van Dalkurd FF is aan de dood ontsnapt. Het voltallige team was namelijk voornemens de Airbus te nemen die vanmiddag...

Natuurlijk is het zwaar klote dat er over een paar weken een Oranje-loos EK wordt gespeeld, maar er zijn best...

Een opstootje in de Braziliaanse amateurcompetitie. Een trainer was het niet eens met een beslissing van de scheidsrechter...